Artikel top billede

Martin Thorborg har solgt sit regnskabsprogram Dinero til Visma. Han fortsætter som direktør i Dinero.

Visma køber Martin Thorborgs regnskabsvirksomhed Dinero

It-iværksætteren Martin Thorborg har solgt sin regnskabsvirksomhed Dinero til Visma-koncernen. "Alene på Dinero-handlen kan jeg spise mig mæt resten af mine dage," lyder det fra Martin Thorborg.

It-selskabet Visma har i går den 16. november underskrevet en overtagelsesaftale af online-regnskabsprogrammet Dinero, som it-iværksætteren Martin Thorborg søsatte tilbage i 2012.

Computerworld har fået fat i Dinero-direktør Martin Thorborg for at høre nærmere om handlen.

"Vi skal ind under Visma, som overtager os 100 procent. Vi fortsætter med det samme team, og jeg fortsætter som administrerende direktør," lyder det fra Martin Thorborg.

Angående de økonomiske detaljer i Visma-overtagelsen af Dinero ønsker Martin Thorborg med en fortid som stifter af blandt søgeportalen Jubii ikke at udtale sig konkret.

"Økonomien må jeg desværre ikke sige noget om, men det er mindre end Jubii-handlen til 100 millioner euro (744 millioner kroner, red). Lad mig sige det på den måde, at jeg alene på Dinero-handlen kan spise mig mæt resten af mine dage, med mindre jeg udelukkende lever af panda-bøffer," siger Dinero-direktøren.

Satser på synergi-effekter
Tidligere i dag har han udsendt en meddelelse til de godt 110.000 Dinero-brugere.

I meddelelsen konstaterer han, at det er en stor dag, da hjertebarnet Dinero er solgt til Visma, som vil lade Dinero-holdet fortsætte intakt under sine vinger.

"Nu kommer vi så ind under Visma, som er nordens førende udbyder af online it-systemer inden for økonomistyring. Det betyder, at vi hos Dinero får flere muskler, og vi får større muligheder for at udvikle vores regnskabsprogram," lyder det i mail-beskeden fra Martin Thorborg til Dineros brugere.

Til Computerworld uddyber han sin besked med, at Visma blandt andet har været interesseret i at få fingrene i Dineros teknologier som machine learning til automatisk bogføring og skatteregnskaber.

"Selv en 10-årig kan lave regnskaber med den teknologi, hvis vedkommende ellers kan læse og har lidt talforståelse," lyder det fra Martin Thorborg, som tidligere har afvist købstilbud fra USA og Storbritannien.

"Visma virker som det rigtige match for Dinero, da jeg slet ikke kunne fornemme synergi-effekterne hos amerikanerne og englænderne," forklarer han til Computerworld.

Dinero beskæftiger i dag cirka 30 ansatte, og selskabets omsætning lød i 2015 på knap 10 millioner kroner.

Fra helt små til de mellemstore

Hos det nordiske it-selskab Visma henviser man til en pressemeddelelse, som er lagt ud på selskabets site torsdag eftermiddag.

Her fremgår det, at Visma med opkøbet af regnskabsprogrammet e-conomic i 2015 til mellemstore virksomheder, mens selskabet med Dinero nu også er dækket ind til små og iværksætter-selskaberne.

Læs også: Danske e-conomic solgt for halvanden milliard kroner

"Opkøbet sker som led i Vismas strategi om at levere de bedste økonomisystemer og forretningsløsninger til alle små og mellemstore virksomheder i Danmark," forklarer Visma i sin pressemeddelelse.

Direktør i Visma Software, Mads Rebsdorf, bekræfter i meddelelsen, at Dinero fortsætter som hidtil med sine selvstændige løsninger, mens medarbejderstaben også forbliver intakt.

Visma har over 7.500 ansatte fordelt på flere lande, hvor der udover Norden og Baltikum også er kontorer i Rumænien og Holland. Visma-koncernen omsatte sidste år for knap syv milliarder kroner.

Udover e-conomic og Dinero har Visma i den senere tid også været på opkøb andre steder i det danske it-landskab, som du kan læse mere om her: Norske Visma køber dansk konsulenthus: Får kontrol med 180 it-freelancere

Læs også:
Norske Visma vil udfordre Microsofts danske ERP-bastion




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere