Cisco satser med monster-router

Verdens største netværksleverandør, Cisco, har sendt sit vigtigste produkt i fem år på markedet. En ny router, som har kostet over tre milliarder kroner at udvikle, skal sikre kunderne hos de største teleselskaber. Routeren har en kapacitet på op til 92 terabit per sekund.

Med et stort monster af en router satser verdens største producent af netværksudstyr, amerikanske Cisco, på at have udviklet produktet, som verdens største internetudbydere kan betjene sig af i kernen af deres netværk i mindst ti år.

Routeren har en næsten ufattelig høj kapacitet, hvis den udstyres med alle de mulige moduler. Så kan den overføre 92 terabit data per sekund. Det svarer til trafikken fra 360 millioner af de mest udbredte ADSL-opkoblinger herhjemme på én gang.

I standard-konfigurationen er hastigheden på Carrier Routing System (CRS-1) 1,2 terabit, men selv det rækker til de fleste formål, både nu og i den nærmeste fremtid.

Det er også meningen, for Cisco mener, at CRS-1 skal kunne blive stående i teleselskabernes netværk i mindst ti år.

Det har krævet en helt ny arkitektur, som for første gang gør det muligt for udbyderne at opgradere og udskifte dele af routeren, mens den kører. Det ser analytikere som helt nødvendigt, hvis Cisco vil bevare positionen som hovedleverandør til internettets knudepunkter. På det marked er Cisco under stigende pres fra konkurrenterne, først og fremmest Juniper Networks.

Alt har dog sin pris, og i tilfældets Cisco CRS-1 begynder den ved knap tre millioner kroner. Kathy Walker fra det amerikanske teleselskab Sprint, som har været med til at teste CRS-1 for Cisco, anslår dog over for nyhedstjenesten Cnet, at den endelige pris for en installation snarere bliver seks millioner kroner. Og til den pris står hverken hun eller de øvrige teleselskaber i testen i kø for at købe.

Alligevel afviser Cisco-topchef John Chambers fuldstændigt, at der er fare for, at investeringen i monster-routeren ikke bliver tjent hjem. Den indeholder teknologi, som Cisco også kan udnytte i andre produkter.

Det gælder i første omgang en gennemgribende ændring af routerens styresystem, IOS. De versioner, som ligger i dagens Cisco-udstyr, har været udsat for kritik, blandt andet i forbindelse med sikkerheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere