Bagmandspolitiet kræver ifølge Børsen fængselsstraf til seks offentligt ansatte i den store it-bestikkelsessag, der med Atea i centrum i de seneste mange måneder har fejet gennem den danske it-branche.
De tiltalte, som er beskyttet af navneforbud, nægter sig skyldige i sagen.
Computerworld kunne for et par uger siden fortælle, at Bagmandspolitiet i forbindelse med tiltalterne mod de seks offentlige ansatte også droppede sagerne mod otte af de personer, som ellers tidligere er blevet sigtet.
Det kan du læse mere om her: Bagmandspolitiet tiltaler seks offentligt ansatte i it-bestikkelsessag.
Politiet har efterhånden sigtet mindst 40 personer fra Atea, 3A-it og en række offentlige organisationer i bestikkelsessagen.
De tæller folk, der enten arbejder eller har arbejdet med it-indkøb i prominente organisationer som DSB, Udenrigsministeriet, Rigspolitiet, Rigsadvokaten, Københavns Kommune, Kriminalforsorgen og Forsvarets Efterretningstjeneste.
Bagmandspolitiet mener, at de sigtede har modtaget eksempelvis mobiltelefoner, tablet-computer og andet udstyr fra en it-leverandør, der har arbejdet på at fremme egen sag.
Det er i strid med reglerne for gaver til offentligt ansatte. Ifølge Bagmandspolitiet har de 26 it-folk modtaget elektronik for mellem 4.000 kroner og 50.000 kroner - ofte i forbindelse med handler med den pågældende it-virksomhed.
Computerworld har tidligere beskrevet 'tilbagebetalings'-mekanismer, hvor indkøb og lignende honoreres med gaver af forskellige art, som en kultur, der findes alle steder.
Det kan du læse mere om her: Den store bestikkelsessag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland.
Statens Indkøb under Modeniseringsstyrelsen har netop skærpet muligheden for helt at udelukke selskaber, der er anklaget eller sigtet for bestikkelse, fra at byde på de lukrative statslige it-kontrakter.
I et nyt statsligt udbud af en to-årig rammeaftale for køb af netværksudstyr har Statens Indkøb for første gang gjort det muligt for at udelukke firmaer, der er sigtet for bestikkelse - også før en sag er afgjort ved en domstol.
I udbudsmaterialet fremhæver Statens Indkøb direkte sigtelser eller anklager for bestikkelse, som en gyldig grund til at afvise et tilbud.
"Dette kan eksempelvis være tilfældet, hvor ansøger eller personer i administrations-, ledelses- eller tilsynsorganer er sigtet eller anklaget for et forhold omfattet af de obligatoriske udelukkelsesgrunde - eksempelvis bestikkelse - men hvor der endnu ikke er afsagt endelig dom," skriver Statens Indkøb i betingelserne for den kommende rammeaftale for netværksudstyr.
Det kan du læse mere om her: Staten strammer op på krav ved it-udbud: Mistanke om bestikkelse kan føre til udelukkelse