Det var hverken statslige aktører eller politiske aktivister, der stod bag det IoT-baserede DDoS-angreb, som sendte DNS-tjenesten Dyn ud i problemer og lagde gigantiske tjenester som Spotify, PayPal og Twitter ned.
Den historie kan du læse her: Printere og videokameraer nyt mål for hackerne: IoT-udstyr lægger Amazon, Spotify og Twitter ned i stort angreb
En analyse fra sikkerhedsfirmaet Flashpoint peger på, at der er tale om en håndfuld 'glade amatører', og at de faktisk gik efter et helt andet mål.
Flere profilerede hackergrupper har ellers påtaget sig ansvaret for overbelastningsangrebet, men sikkerhedsforskerne hos Flashpoint afviser dem og retter i stedet pegefingeren mod en flok amatører - også kaldet script kiddies - der har samlet informationer på en række net-fora.
"Infrastrukturen, der blev anvendt i angrebet, rettede sig mod en velkendt spil-virksomhed," skriver Flashpoint og fortsætter:
"Hackerne, som frekventerede nettets hacker-fora, tilhører den gruppe, der kaldes 'script kiddies'. De er således hverken aktivister, organiserede kriminelle, statslige aktører eller en terrorgruppe."
Målet var angiveligt Sonys onlineunivers
Flashpoint vil ikke fortælle navnet på den spilvirksomhed, som var målet.
Men lidt graveri fra vores søsterside i USA Network World viser, at målet sandsynligvis var Sony og firmaets online-tjeneste, Playstation Network.
Et indlæg på hackforums.net - som Flashpoint udpeger som et tilholdssted for hackerne bag angrebet - indikerer, at personerne bag ville lægge et onlinespil ned. Angrebet skulle angiveligt forstyrre udgivelsen af et nyt computerspil.
Angrebet blev udført via virussen Mirai, der inficerer dårligt beskyttede Internet of Things-enheder.
Læs også: Internet of Things er en kæmpe sikkerhedstrussel: Vil store bøder være en løsning?
Kildekoden til Mirai blev for kort tid siden frigivet på nettet, hvilket har ført til et væld af nye botnet bestående af hackede gadgets.
En sikkerhedsforsker, der kalder sig for Malwaretech har kortlagt, hvordan virussen har spredt sig til millioner af enheder.
Det kan du se her.
Læs også:
Internet of Things er en kæmpe sikkerhedstrussel: Vil store bøder være en løsning?