Nye købere til Flextronics inde i billedet

Flextronics arbejder med alternativer til at sælge fabrikken i Pandrup til den tidligere ledelse og dens investorer. Andre købere er inde i billedet, og en lukning er heller ikke udelukket, men en løsning skal være på plads i løbet af 14 dage.

Elektronikproducenten Flextronics har nye muligheder i spil, efter det ikke umiddelbart er lykkedes at skrue en aftale med den tidligere ledelse af fabrikken sammen.

Flextronics besluttede i januar at trække sig ud af fabrikken i Pandrup, som indtil da hovedsageligt havde produceret mobiltelefoner.

Men hovedkunden, Siemens, krævede at købe telefonerne billigere, og derfor flyttes den produktion til et land med lavere lønninger.

Det fik Flextronics til at fyre 700 af de 1.000 medarbejdere, mens administrerende direktør Peter Hinrup og den øvrige ledelse gik på jagt efter investorer for at fortsætte fabrikken. Ledelsen vil satse på avanceret forbrugerelektronik. Flextronics producerer blandt andet dvd-afspillere for Hørsholm-virksomheden Kiss Technology.

Peter Hinrup angav oprindelig 1. april som den dato, hvor et management buy-out skulle være på plads. Men endnu er der ingen aftale, og nu går den snart ikke længere for elektronikproducenten, der har hovedkontor i Singapore.

Den europæiske marketingchef Jutta Devenish siger, at en afklaring efter alt at dømme er på plads i løbet af de kommende 14 dage. Hun afviser dog at spekulere i, hvad der skal ske, hvis det ikke bliver tilfældet.

Peter Hinrup har fortalt, at han er blevet opfordret til at forsøge at købe virksomheden, men nu fastslår Jutta Devenish, at Flextronics kigger på flere muligheder.

- En mulighed er at lukke helt. En anden mulighed er at sælge til andre købere, siger hun til Computerworld Online

Ifølge marketingchefen vil beslutningen om en eventuel lukning dog ikke blive taget uden grundig overvejelse. Hun afviser at spekulere i, hvad der i givet fald skal ske med bygninger og maskiner i Pandrup.

- Nogle gange går det ikke så hurtigt, som vi kunne ønske os, med beslutningerne. I dette tilfælde skyldes det, at vi gerne vil finde en løsning, der er så god som muligt for de folk, der arbejder i Pandrup, forklarer Jutta Devenish.

Flextronics indgik i marts en aftale med B&O om at overtage en fabrik med 300 medarbejdere i Skive for 95 millioner kroner. Aftalen gør Flextronics til den største leverandør af elektronik til B&O og sikrer en årlig omsætning på en halv milliard kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere