Hver måned tester den uafhængige testorganisation AV-comparatives en hel stribe antivirusprogrammer for at se, om leverandørerne kan holde trit med de nyeste trusler fra it-banditterne.
Det gøres gennem en såkaldt 'real world protection test', hvilket betyder, at testen består af en kontinuerlig sammenligning, hvor der hver måned tilføjes de nyeste trusler, som dukker op på nettet.
Til testpuljen af malware lægger AV-comparatives således hele tiden de nyeste trusler ind. I udgaven for september er der således kommet yderligere 339 nye stykker ondsindet software med i testen.
På AV-Comparatives webside kan du følge de 19 programmer over tid - faktisk helt tilbage til 2009 - hvis du ønsker at se, hvordan programmerne har klaret sig over tid.
Platformen for testen er Windows 7 Home Premium 64 bit SP1 med de nyeste opdateringer til tredjepartsprogrammer som Adobe Flash, Reader og Java.
Læs også: Her er verdens mest populære antivirus-program
Resultatet af testen for september viser, at producenterne følger rigtig godt med.
Fem af de testede programmer fanger således alle de trusler, der er sendt gennem testmaskinen. Tre af dem endda uden en eneste falsk positiv-meddelelse.
I den modsatte ende af listen havner Microsoft Securety Essentials 4,9 som rosinen i pølseenden med en sporingsprocent på 96,2
Det er ikke første gange, at sikkerhedsproduktet fra Redmond-giganten havner i den tunge del af feltet.
Læs også: Stortest af antivirusprogrammer: Microsofts sikkerhedsprogram havner helt i bunden
Du kan se alle resultaterne for september på grafikken herunder.
Mac-brugere kan i øvrigt læse: Stortest af 10 antivirusprogrammer til Mac: Her er det overraskende resultat
Vær opmærksom på, at det ikke alle antivirusproducenter, der ønsker at være med i testen. Det er således ikke en komplet test, men en test af 19 programmer og deres øjebliksresultater.
Se testresultaterne her (pdf).
Læs også:
Ny stortest af antivirus-programmer: Så meget kraft trækker dit sikkerhedsprogram ud af maskinen
Masser af antivirus-software fyldt med sårbarheder: Kan være åben smutvej for hackere