Artikel top billede

Bedre end alle mennesker: Facebook og Intels AI-systemer dræber alle modstandere i 'Doom'

To it-giganters kunstige intelligens basker alle konkurrenter i en Doom-konkurrence. Andenpladsen blev indtaget af studerende, som hævder, at deres robot er bedre end menneskelige spillere.

Kunstig intelligens har for længst slået mennesket i skak, Jeopardy og brætspillet Go, og nu er turen så kommet til skyd-alt-ned-på-din-vej-spillet Doom fra 1993.

I den nyligt afholdte konkurrence VizDoom, hvor kunstig intelligens fra private it-selskaber, universiteter og freelance-kodere udkæmper dødskampe i 3D-spillet Doom, har Intels og Facebooks kunstige Doom-spillere fejet alle modstandere af banen.

Facebooks kunstige intelligens vandt i den kategori, hvor spillerne i forvejen kender til landkortet i Doom og kun er bevæbnet med raketstyr.

Intels AI-Doomspiller vandt i den anden kategori, hvor kortet er ukendt, og hvor spillerne har alle våben til rådighed.

Nummer to i begge konkurrencer blev et hold på to studerende fra Carnegie Mellon Universitetet beliggende i den amerikanske by Pittsburgh, skriver Pittsburgh Post Gazette.

Robot bedre end mennesker

De to studerende forklarer til avisen, at deres kunstige intelligens' arkitektur hæver sig over menneskelige spillere i dødsmatch-scenarier.

Blandt andet lærte deres Doom-spiller ved navn 'Arnold' med tiden at dukke sig for skud i kampen om andenpladsen mod en anden kunstig intelligens-spiller fra Essex Universitetet i Storbritannien.

Den læring minder i høj grad om, hvordan mennesker tilegner sig spil-kompetencer.

Så med andre ord er den bedste kunstige intelligens i VizDoom-konkurrencen bedre end forprogrammerede computerspillere og menneskelige ditto, når det kommer til at navigere i 3D-spillet og skyde modstandere i smadder.

Næste opgave for de studerendes AI-computerspiller Arnold bliver at tage kampen op mod monstre i en anden spilklassiker, Quake fra 1996, hvor modstanderne er i forskellige størrelser og former.

Læs også: Computerspillene fra din ungdom: Her er de 12 mest berømte spil nogensinde

Kan bruges i selvkørende biler

Inden man begynder at få nervøse tics ved tanken om Skynet-perspektiverne i, at kunstigt intelligente computerspillere langsomt kan lære at navigere i et virtuelt 3D-miljø og dræbe alt på sin vej, bør man nok slå koldt vand i blodet.

I hvert fald i første omgang.

For VizDoom-konkurrencen handler ultimativt ikke om at bygge den bedste dræberrobot, men derimod om at presse mulighederne for kunstig intelligens' læring og navigation i en 3D-verden.

Den slags viden kan komme udviklingen af selvkørende biler ved hjælp af blandt andet objektgenkendelse og i udførslen af komplekse opgaver på vejen.

Læs også:
"Jo mere kunstig intelligens er i stand til, jo mere skal vi være på vagt"

Robotter og kunstig intelligens kan meget snart overtage halvdelen af alle job - hvornår forholder vi os til det?

Fem actionspil der får dig gennem efteråret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






Computerworld
Test af monster-tablet: Det er den skøreste og mærkeligste computer, som jeg har testet i lang tid – men jeg vil nu gerne have den alligevel