Teleselskab klar til opkøb trods kæmpetab

Song Networks tabte 305 millioner kroner i Danmark sidste år og har erkendt, at investeringen på trekvart milliard kroner aldrig bliver tjent hjem. Alligevel forbereder det nordiske teleselskab opkøb, som skal fordoble omsætningen herhjemme.

Det nordiske teleselskab Song Networks gør klar til at købe op i Danmark, selv om teleselskabet sidste år tabte 305 millioner kroner herhjemme.

Samlet har de seneste tre år givet Song Networks et tab på godt 550 millioner kroner i Danmark. Det skyldes hovedsagelig afskrivninger på investeringen i et dansk højhastighedsnetværk baseret på optiske fibre. Den løber ifølge direktør Lars Netterstrøm op i omkring 700 millioner kroner.

Vil aldrig tjene investering hjem

Direktøren erkender nu, at den investering aldrig vil blive tjent hjem til ejerne af teleselskabet, der har hovedkvarter i Sverige.

- Uanset om man investerer i et mobilnet eller et fibernetværk, må man kigge på, om investeringen kommer hjem. Hvis det ikke er tilfældet, så skal værdien af aktiverne justeres, konstaterer Lars Netterstrøm.

Han er ikke skræmt af tabet på 305 millioner kroner sidste år. Langt hovedparten skyldes nemlig afskrivning, ligesom det er trukket ned af renter og skatteposter, som ikke kommer tilbage i år.

Selve driften før afskrivninger (EBITDA) blev positiv for første gang sidste år.

- Jeg tør ikke love sorte tal i år, men det bliver i hvert fald tæt på, siger Lars Netterstrøm.

Vil købe op på erhvervsmarkedet

Det skal en helt ny opkøbsstrategi være med til at sikre. Song Networks er ifølge den danske direktør på jagt efter opkøbsemner på det danske erhvervsmarked.

- Man kan vende tabet og vores afskrivninger om og sige, at vi sidder på et landsdækkende fibernetværk, som er teknologisk førende, og vi har ingen gæld. Vi har et effektivt produktionsapparat, som godt kan klare mere. Derfor er vi på udkig efter en kundeportefølje, som vi kan lægge over i vores maskineri, forklarer Lars Netterstrøm.

Song Networks A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning313,2326,5
Resultat før finansielle poster-216,3-112,1
Resultat før skat -254,9-184
Resultat-305,1-133,8
Egenkapital8630,5
Antal ansatte115128
Song Networks har fokus på at sælge bredbånd og telefoni til de danske virksomheder, og det sigte vil Lars Netterstrøm også forfølge, når han skal opkøbe konkurrenter.

- Vi har mange kandidat-navne, som vi har vurderet over det seneste år. Dem vil vi indlede kontakter med og spørge, om det er noget, vi kan finde ud af, siger Song-direktøren.

Han forventer at være færdig med opkøbene allerede i år. Målet er, at de skal bringe omsætningen, der sidste år landede på godt 300 millioner kroner, op over den halve milliard. Hvor mange penge Song Networks har til formålet, vil Lars Netterstrøm ikke svare direkte på.

- Sådan fungerer det ikke: Hvis jeg kan komme til min bestyrelse og sige, at vi har en rigtig god idé, så kan jeg få pengene. Moderselskabet har en kassebeholdning på en halv milliard kroner, og desuden har virksomheden forskellige andre muligheder for at finansiere opkøbene, forklarer han.

Han kan heller ikke svare på, hvor mange opkøb Song Networks vil foretage herhjemme.

- Men jo færre, jo bedre, for jeg ved, hvor store krav et opkøb stiller til organisationen, siger Lars Netterstrøm.




IT-JOB

Metro Service A/S

Erfaren IT-supporter

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

ALD Automotive Danmark A/S

Regional IT-administrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere