Artikel top billede

Google har for første gang bygget sin egen telefon - se den her

Google Pixel skal tage kampen op mod iPhonen, men Android-producenterne kan blive de første ofre.

Du får det bedste resultat, når du selv laver både hardware og software. Det har Apple prædiket i årtier.

Og nu hører vi det samme fra Google, der tirsdag aften præsenterede sin første egenproducerede smartphone, Google Pixel.

Den nye telefon kommer i to størrelser. Google Pixel på 5 tommer og Google Pixel XL på 5,5 tommer. 

Telefonen er designet til at udnytte Googles kompetencer inde for software og digitale tjenester.

Under præsentation blev der især lagt vægt på, at det er den første telefon, der har Googles digitale assistent, Google Assistant, indbygget. På scenen blev det blandt andet demonstreret, hvordan det var muligt at booke et bord på en restaurant med tjenesten.

Google: Det bedste kamera
Google Pixel er udstyret med et kamera på 12,3 megapixel, der ifølge Google er det bedste kamera, der nogensinde har siddet i en smartphone.

Google lagde desuden vægt på, at telefonen er udstyret med ubegrænset lagerplads i skyen, hvor billederne automatisk bliver gemt, hvilket er med til at sikre, at din fotosamling aldrig bliver årsagen til, at din telefon løber tør for lagerplads.

Forberedt til virtual reality

Virtual reality har længe været et fokus-område for Google, og det bliver understøttet med lanceringen af Google Pixel. Den er forberedt til at understøtte Googles nye virtual reality-headset, Google Daydream, der også blev lanceret tirsdag aften. 

Her fik vi forklaret, at ambitionen med Daydream har været at producere et headset, hvor det er hurtigt og simpelt at tilslutte sin telefon.

Daydream-headsettet udmærker sig desuden ved at være produceret i blødt stof - i modsætning til mange andre VR-headset, der er produceret i hård plastik.

Googles mål har angiveligt været at producere et headset i en type materiale, som vi normalt anvender på hovedet. Formodentligt fordi Google ønsker at få virtual reality til at fremstå mindre afskrækkende.

Indtil videre er Google Pixel den eneste telefon, der understøtter Daydream. 

Hvem skal frygte Pixel?

Under præsentation skød Google flere gange med skarpt mod Apple. Eksempelvis ved at fremhæve, at telefonen er udstyret med et hovedtelefonstik og ikke har et kamera, der rager ud fra telefonen chassis. 

Men de eksisterende Android-producenter skal formodentligt føle sig mindst lige så truet af Pixel-telefonen, fordi de kan nu forvente at blive kastet ud i en ulige konkurrence mod Google, der har fordelen af at have fuldt ejerskab over hardware, software og cloud. 

Det betyder at Google har alle forudsætningerne for at levere den bedste Android-produkt på markedet. 

Helt konkret kommer du som forbruger til at opleve det ved, at du med en Pixel er garanteret øjeblikkelig adgang til Android-opdateringer lige så snart, at de bliver tilgængelige. Noget som iPhone-brugere længe har været forvent med, men som Android-brugere ikke tidligere har været garanteret.

Vi kender indtil videre ikke danske priser eller en eventuel dansk lanceringsdato for Google Pixel, men de amerikanske priser ligger på nogenlunde samme prisniveau som en iPhone.

Læs også: 
Hovsa: Kom til at afsløre alt om Googles flagskibstelefoner få timer inden premieren




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere