Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU fjerner forhadte roaming-afgifter til sommer - men der bliver (alligevel) ikke ubegrænset roaming i Europa

Selv om EU fra juni 2017 fjerner teleselskabernes mulighed for at opkræve høje roamingafgifter, får vi ikke mulighed for at roame frit og ubegrænset uden at skulle til lommerne. Se her, hvor grænsen kommer til at gå.

Der bliver alligevel ikke mulighed for fri roaming, når EU fra næste sommer fjerner muligheden for at opkræve roamingafgifter for teleselskaberne.

Sådan lyder det fra EU, der i et udkast til et nyt regelsæt - som EU kalder for 'fair use policy' - forsøger at klarlægge begrænsningerne for roamingafgifterne fra næste sommer, hvor de typisk meget høje afgifter generelt forbydes i EU.

Det kan du læse mere om her: Roamingpriser i frit fald: Så lidt skal du fremover betale for mobilsurf og sms'er over hele Europa

Roamingafgifter er den afgift, som et teleselskab opkræver for at håndtere samtaler for kunder hos udenlandske teleselskaber - typisk turister.

EU har gradvist presset den maksimale afgift, som teleselskaberne må opkræve, ned over de senere år.

Det kan du læse mere om her: Nu tvinger EU roamingpriserne længere ned: Sådan skal teleselskaberne tjene pengene hjem

Her går grænserne

De nye regler betyder, at man maksimalt kan roame i udlandet i 90 dage om året til den pris, som man betaler i sit hjemland.

Hertil kommer, at man som bruger skal logge på sit hjemlige teleselskabs eget netværk mindst én gang hver 30. dag.

Gør man ikke det - eller roamer man mere end 90 dage om året - kan det udenlandske teleselskab pålægge roamingafgifter på brugen.

Desuden vil operatørerne få mulighed for at lægge forskellige begrænsninger ned på især data-roaming. Det vil betyde, at man som rejsende i udlandet ikke vil kunne forvente ubegrænset data-brug inden for sit hjemlige abonnement.

EU Kommissionen meddeler dog, at disse begrænsninger ikke må være for restriktive.

"Kunden bør være i stand til at forbruge data-mængder, der svarer til mindst gennemsnits-forbruget i sit hjemland," hedder det i et udkast til regelsættet fra kommissionen.

Beslutningen om at fjerne roaming-afgifterne har udløst stort pres fra teleindustrien, der over for EU har peget på, at fjernelsen af afgifterne giver plads til misbrug.

Det skyldes, at prisen for at opkald samt data varierer meget mellem de europæiske lande.

Derfor er det oplagt, at telebrugere vil spekulere i at købe deres abonnement i lande med meget lave telepriser og så anvende abonnementet i deres hjemland til normalt daglig brug.

Du kan læse EU Kommissionens nye regler på området her: Implementing regulation fair use policy sustainability.

Læs også:

Nu tvinger EU roamingpriserne længere ned: Sådan skal teleselskaberne tjene pengene hjem

Se hvad du kan spare: Så meget koster det at ringe og surfe i EU næste år

Så kom beslutningen endelig: Roaming-taksterne i EU bliver fjernet i 2017

Det koster afskaffelsen af roaming-takster Danmarks største teleselskab

Streamede film på sin smartphone i Danmark - og fik regning på 30.542 kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere