Artikel top billede

Google dropper samlesæt-telefon: Project Ara lægges i graven

Google afliver alle planer om at lancere en telefon, som brugerne selv ville kunne sammensætte af separate moduler.

Google lægger det såkaldte Project Ara i graven.

Dermed skrinlægges selskabts planer om at lancere en samlesæt-telefon, hvor brugeren selv nemt ville kunne sammensætte en telefon med de ønskede features.

Project Ara har været undervejs længe, men har undervejs været ramt af forskellige udfordringer.

De første prototyper skulle have været på gaden for mere end et år siden.
Dengang blev de imidlertid udskudt - blandt andet på grund af problemer med vedhæftningen af de forskellige kompontenter.

I første omgang var det planen, at komponenterne skulle holdes sammen af magneter, men de første fald-test viste, at denne løsning var for skrøbelig.

Det kan du læse mere om her: Derfor udskyder Google samlesæt-telefon: Dumpede faldtest og gik i stykker.

Google begyndte at eksperimentere med en telefon, der skulle kunne samles som legoklodser, i 2013.

Dengang lød fra Google, at selskabet sigtede efter at udvikle et helt hardware-økosystem, som mange forskellige modul-producenter og partnere frit skulle kunne levere enheder og dele til.

På den måde skulle Project Ara ikke føre til en Google-telefon, men en platform, hvor alverdens hardware-producenter skulle levere eksempelvis skærm, tastatur, hukommelse og andet i separate moduler, som brugeren selv skulle kunne sammensætte til telefoner.

Bag ideen lå blandt andet en ambition om at reducere omfanget af elektronik-affald, da platformen ville betyde, at man ville kunne nøjes med at udskifte dele, der krævede opdatering eller udskiftning, men ikke hele telefonen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters kan det imidlertid meget vel være, at erfaringerne fra Project Ara kan munde ud i en salgbar telefon, da forskellige andre teknologivirksomheder overvejer at videreføre projektet under en Google-licens.

Analytikere vurderer, at der ikke vil være marked for en samlesæt-telefon, da opgraderings-hastigheden på smartphone-markedet er meget høj, hvor leverandørerne præsenterer nye produkter hvert eneste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere