Artikel top billede

Danske it-iværksættere henter 150 millioner i investor-kapital: "Sådan skaffede vi pengene"

Her er forklaring på, hvordan man kan rejse 150 millioner fra investorerne, og så er der tre gode råd til dig, der er på kapitaljagt.

Interview: Den danske startup-virksomhed Samlino.dk har formået at skrabe 150 millioner kroner sammen i en ny investeringsrunde.

Virksomheden er en sammenligningsplatform for forsikrings-, bank- og teleprodukter en forretningsmodel, som man også kender fra eksempelvis Edbpriser, der har specialiseret sig i it-produkter eller Momondo, som sammenligner flypriser fra forskellige selskaber.

Hvordan stamper man 150 millioner kroner op af jorden til sin virksomhed?

"Sidste år rejste vi penge i den første investeringsrunde. Det gjorde vi på baggrund af at love en stribe resultater. Når der er leveret på det, vi har lovet, så er der tillid fra investorerne, hvilket faktisk har gjort det nemmere at rejse penge i andet forsøg," fortæller Mads Faurholt-Jørgensen, der er medstifter af Samlino.

Virksomheden har tidligere været gennem en investorrunde, hvor der blev indsamlet 15 millioner kroner.

Læs mere her: Dansk prissammenlignings-site får 15 millioner kroner: Sådan skal pengene bruges

Vis hvad du kan
Så det handler om at have en plan og vise resultater og positive tal på baggrund af den?

"Ja, men det skal selvfølgelig være i sammenhæng med de rigtige ansatte og en forretningsmodel, der ser frem i tiden - og lidt held skal der nok også til."

Hvad mener du med en langsigtet forretningsmodel?

"I landene omkring os er det eksempelvis meget almindeligt, at man køber sine forsikringer gennem sider som vores. Dér er vi ikke helt nået til i Danmark endnu. Der er altså et potentiale, som investorerne skal se. Desuden er det vigtigt, at man har visioner, der strækker sig videre end den igangværende forretningsmodel. Der skal være planer for de næste trin i forretningen," siger han, og fortsætter:

"Men man kæmper også mod sin egen psyke. Hvis man skal hente en million, er der et stort pres, men henter man 150 millioner er presset enormt."

Hvor vigtigt er netværk i denne sammenhæng?

"Det betyder selvfølgelig noget, men faktisk mest i den første investeringsrunde. Nu kender vi nogen af investorerne fra første runde. Andre har vist sig, fordi de kan se et potentiale i denne type virksomhed."

"En investor har eksempelvis en lignende platform i Japan, hvor det går godt, hvilket giver en forventning til, at det nok også skal komme til at gå godt i Danmark."

Tre råd til andre
Kan I give tre par tips til, hvad andre kan gøre for at hente investorer?

"Ja, gerne. For det første skal man have en plan og sikre sig, at man kan levere på det, man lover. Det handler om tillid. Så skal man have en langsigtet mission med sin forretning, og sidst men ikke mindst skal man have et produkt, man brænder for og et team, der er med på den."

Og hvad man absolut ikke skal gøre?

"Hvis man lover en masse og ikke gør det. Det er en tillidsdræber. Nummer to må være, at hvis man ikke har kærlighed til produktet, så lugter investorerne det med det samme og holder sig væk."

Hvad skal I bruge pengene til?

"Der er tre hovedområder. Vi skal forbedre vores teknologi gennem udvikling. Vi skal markedsføre, og så skal vi have fat i de rigtige medarbejdere."

Samlino.dk er stiftet i 2014 af Kristian Pitzner-Jørgensen og Mads Faurholt-Jørgensen, og firmaet har kontor på Christianshavn i København.

Læs også:
It-iværksætter på 2. sal: "Vi bor tre udviklere, to delebørn og en hundehvalp i en lille lejlighed"

Manden med 300 millioner it-investeringskroner i lommen: Her er markedet for den næste store online-succes

Så meget vækst er der i danske venture-startups

Dansk prissammenlignings-site får 15 millioner kroner: Sådan skal pengene bruges




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere