Artikel top billede

Foto: Morten Sahl Madsen

Helt uden sidestykke: Blodrøde Uber taber over en milliard kroner om måneden

Ubers forsøg på at erobre transportmarkedet resulterer i tab, der er helt uden sidestykke blandt iværksætter-virksomheder.

Den taxa-lignende amerikanske app-virksomhed Uber har tabt mere end én milliard kroner om måneden i løbet af det første halve år af 2016.

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg løb det samlede tab op i 8,3 milliarder kroner - 1,27 milliarder dollar - i årets første seks måneder

Det har virksomhedens økonomidirektør Gautam Gupta for nyligt oplyst under et telefonmøde med en række af virksomhedens investorer, skriver Bloomberg.

Ikke børsnoteret

Uber er ikke et børsnoteret selskab og har derfor ikke pligt til at offentliggøre sine regnskaber, men alligevel afholder virksomheden hvert kvartal et telefonmøde, hvor Uber orienterer en række investorer om, hvordan virksomheden klarer sig.

Her forklarede Gautam Gupta angiveligt i sidste uge, at det massive underskud først og fremmest skyldtes subsidier til tjenestens chauffører.

Læs også: Efter stort milliardtab: Nu opgiver Uber at erobre det kinesiske marked

Det menes også, at Ubers forsøg på at erobre det kinesiske marked har været en voldsom udgiftspost for Uber

Det er muligvis forklaringen på, at selskabet for nylig valgte at sælge sit kinesiske dataselskab til konkurrenten Didi Chuxing.

Trods tab er værdien tårnhøj  

På trods af de store tab vurderes Uber til at være intet mindre end 68 milliarder dollar værd - 448 milliarder kroner med den aktuelle kurs.

En værdifastsættelse der er bundet op i tårnhøje forventninger til den fremtidige vækst. 

Og i løbet af det sidste halve år er Ubers nettoomsætning da også vokset med knap 18 procent fra første til andet kvartal. Her steg omsætningen fra 6,3 milliarder danske kroner til 7,25 miliarder danske kroner.

Læs også: Undrer du dig over Ubers gigantiske værdi? Her er syv centrale spørgsmål

Tab er uden sidestykke

Ifølge New York Times har Uber gennem sin syv-årige levetid fået tilført 15 milliarder dollar eller lige i underkanten af 100 milliarder danske kroner i kapital. 

Pengene falder tilsyneladende på et tørt sted, for ifølge Bloomberg er Ubers gigantiske tab uden sidestykke i iværksætter-verdenen, og det overgår selv de mest blodrøde regnskaber fra dot.com-æraen. 

"Du finder ikke mange teknologi-selskaber, der er i stand til at tabe så mange penge så hurtigt," siger Aswath Damodaran, professor i business, på New York University ifølge Bloomberg. 

Joe Grundfest, der er professor i jura og forretning på Stanford University i Californien, påpeger dog ifølge Bloomberg, at selve strategien med, at brænde store summmer af i forsøget på erobre markeder langt fra er usædvanlig. 

"Men den interessante udfordring for Uber er. om virksomheden kan runde det skarpe hjørne og blive en profitabel virksomhed med positivt cash-flow," siger han.

Læs også:
Uber sender de første selvkørende hyrevogne på gaden om få dage 

Årets vigtigste it-personlighed: Her er manden i Ubers førersæde




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere