Den en milliard kroner dyre it-sundhedsplatform til københavnske og sjællandske hospitaler er efter premieren i juni under mistanke for i to tilfælde at have forvoldt kortvarige patientskader.
Du kan læse mere om lanceringen her: Gigantisk dansk it-projekt søsættes lørdag - læger er skeptiske
Det fremgår af en statusopdatering fra Region Hovedstaden, som kom i slutningen af sidste uge.
I rapporteringen kan det læses, at regionen har "kendskab til to hændelser, som har medført kortvarig skade på patienter, og hvor anvendelsen af Sundhedsplatformen kan have spillet en rolle".
Derimod har det ikke være utilsigtet hændelser i forbindelse med udrulningen, som har kostet dødsfald eller alvorlige skader for patienterne, fremgår det af regionens rapportering.
Det fremgår af rapporten, at langt de fleste indberetninger om utilsigtede hændelser ingen konkret betydning har for patienternes helbred.
Stadig mange børnesygdomme
Herudover er der fortsat en del børnesygdomme, som Computerworld tidligere har beskrevet.
Det kan du læse mere om her: Splinternyt dansk sundhedssystem plages af fejl: Får 700 fejlmeldinger om dagen
Omkring en femtedel af alle de utilsigtede hændelser hidrører medicinering, hvor samspillet med Det Fælles Medicinkort endnu ikke er helt på plads, hvilket går ud over ordination og bestilling af medicin.
Dertil kommer, at der er knas med kommunikationen til kommunerne fra regionssystemet samt med prøver og prøvesvar, hvor især blodprøvebestilling har voldt problemer.
Slutteligt har Region Hovedstaden også travlt med at slukke for problemer med, at personalet i akutmodtagelsen mangler overblik på deres skærme, at dataintegrationen mellem sundhedsplatformen og medicoteknisk udstyr i visse tilfælde har fejlet, og at tilføje CPR-numre til nyfødte.
Frygter kaos på Riget
Næste udrulning af sundhedsplatformen sker på Rigshospitalet + Glostrup Hospital (fusioneret hospital), som planmæssigt sker den 5. november.
I statusopdateringen fra Region Hovedstaden fremgår det, at problemerne på Herlev-Gentofte Hospital kommer de efterfølgende hospitaler til gavn, fordi udfordringerne med eksempelvis manglende undervisning udbedres løbende.
Den udmelding beroliger dog ikke ligefrem Overlægeforeningen, som til nyhedsbureauet Ritzau forklarer, at de tekniske problemer skal være løst, inden sundhedsplatformen finder frem til Danmarks største og mest komplekse hospital.
"De tekniske problemstillinger skal simpelthen være løst. Ellers vil det være rent harakiri at gå i gang på Rigshospitalet," siger Anja Mitchell, der er formand for Overlægeforeningen til Ritzau.
"Da Herlev fik it-systemet, havde vi aftaler om, at andre hospitaler kunne aflaste hospitalet. Det samme kan man ikke gøre ved Rigshospitalet. Hvor skal patienterne med de svære sygdomme sendes hen? Det skal fungere," fortsætter Anja Mitchell over for Ritzau.
Hele udrulningen af sundhedsplatformen forventes at være færdig i Region Hovedstaden i maj 2017, hvorefter Region Sjælland står for tur i en big-bang-udrulning i efteråret 2017.
Læs også:
Fem dage efter udrulning af sundhedsplatform: Region Hovedstaden søger ny it-direktør
Efter kritik: "Det støder nogle folk, at de skal ændre deres arbejdsgange, men ensretning og standardisering er altså et af formålene med sundhedsplatformen"