Artikel top billede

Priskrig: Dusørfirma vil betale dobbelt så meget end Apple for oplysninger om huller i iOS

Sikkerhedsfirma vil give mere end det dobbelte end Apple for opdagelsen af sikkerhedshuller i iOS. Det er der en god grund til.

Sikkerhedsselskabet Exodus Intelligence står klar med meget store dusører til alle, der opdager sårbarheder i Apples iOS.

Selskabet er klar til at betale op til en halv million dollar - 3,3 millioner kroner - til udviklere og andre, der opdager sårbarheder i iOS version 9.3 og senere versioner.

Det er blot få dage siden, at Apple for første gang præsenterede et dusør-program.

Apple har ellers i modsætning til flere af de andre store softwareselskaber hidtil holdt sig fra dusør-modellen.

Det kan du læse mere om her: Åbner for udbetaling af store dusører: Apple vil pludselig betale formuer for opdagelsen af sårbarheder.

Apple tilbyder op mod 200.000 dollar for opdagelsen af de mest alvorlige sikkerhedsbrister - altså under det halve af det beløb, som Exodus tilbyder.

Selskabet vil endda kun tilbyde dusør til en række udvalgte udviklere, mens Exodus ikke sætter begrænsninger af denne karakter.

Exodus vil alene betale dusør for opdagelsen af de såkaldte zero-days sårbarheder, som ikke er blevet opdaget af Apple.

Det gør informationer om sårbarheder til værdifulde handels-objekter, som både cyberkriminelle og Apple må formodes at være interesseret i.

Sikkerhedsselskabet Exodus Intelligence har udviklet en specifik forretningsmodel ud af erhvervelsen af sårbarheder.

Selskabet tjener nemlig penge på at varsle dets kunder om kritiske trusler i forreste frontlinie, hvor truslerne er så nye, at selv selve software-leverandøren samt hacker-miljøerne endnu ikke har hørt om dem.

Exodus bedyrer faktisk, at selskabet ofte er i stand til at varsle selskabets kunder helt op til to år før sårbarhederne bliver offentligt kendt.

Selskabet tilbyder således ganske store dusører for opdagelsen af sårbarheder i alle de store systemer, der tæller både Google Chrome (150.000 dollar), Microsofts Edge (125.000 dollar), Firefox (80.000 dollar), Windows 10 (75.000 dollar) og Adobe Reader (60.000 dollar).

Samme model anvender også andre sikkerhedsselskabet.

Sidste år udlovede selskabet Zerodium således en million dollar for en metode, hvorpå man via en browser kunne kompromitere iOS.

Læs også:

Nu hæver Google dusørerne: Så meget får du for kritiske bugs og sårbarheder i Android

Fandt kritiske sårbarheder i Google Chrome: Nu vælter han sig i dusør-penge

Du kan score en formue hvis du kan hacke en Chromebook

Sikkerhedsfirma udlover findeløn på halv million kroner for huller i Flash




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere