Artikel top billede

Stortest af 10 antivirusprogrammer til Mac: Her er det overraskende resultat

Antivirus til Mac er blevet en nødvendighed, men du behøver faktisk ikke betale en krone for et godt og effektivt antivirusprogram til din maskine med æble på. Læs med her.

Fra Mac-brugere hører man ofte, at de ikke har behov for antivirus, fordi de anvender Apples produkt, og det er sikkert nok.

Den konklusion var måske nogenlunde korrekt for flere år siden, men i dag er det et sikkerhedslotteri, hvor ens nummer hurtigt kan blive trukket ud, hvis man ikke anvender antivirus på sin Mac-maskine.

Læs også: Derfor har Mac-brugerne et sikkerhedsproblem

Der er langt færre sikkerhedsproblemer for Apple-produkter end for Windows-platformen, men sikkerhedstruslerne eksisterer ikke desto mindre.

Ligeledes skifter trusselsbilledet lynhurtigt, og hvis de it-kriminelle ser et økonomisk potentiale i at gå efter Mac-brugerne, så er man altså ikke fredet blot fordi, der er et æble på maskinen.

Et konkret eksempel er Flashback. Det startede som en primitiv trojansk hest, der gav sig ud for at være installationsprogram til Adobe Flash Player - deraf navnet.

Programmet udviklede sig dog til at blive mere og mere avanceret, og der blev identificeret 600.000 Mac-maskiner med problemet - det reelle antal har dog nok været betydeligt højere.

Læs den historie her: Min Mac er under angreb - Apple skal tage det alvorligt

Gratis og godt

AV-Comparatives, der er en uvildig organisation, som har specialiseret sig i at teste antivirusprogrammer, har testet 10 antivirusprogrammer til Apples platform, og som det også gælder for Windows, så er det også muligt at finde et gratis antivirusprogram til sin Mac.

Testen er meget grundig, og den gennemgår minutiøst de 10 produkter gennem rapporten på 58 sider.

Du kan finde hele testen her (PDF).

Du kan ligeledes finde en liste med 25 forskellige antivirusprodukter til Mac her, hvor du let kan se hvilke programmer, der er gratis, og hvordan de klarer sig i en eventuel testsituation.

En del af testen handler naturligvis om, hvor gode programmerne er til at fange malware.

Der er testet med 50 forskellige eksemplarer af skadelig kode som Apples styresystem ikke selv fanger. Det er eksempelvis KeRanger og OceanLotus.

Programmerne klarer sig overraskende godt - alt blev faktisk fanget af alle programmer.

Programmerne leder også efter Windows-malware, så maskinen ikke bliver smittebærer til søsterplatformen.

Det arbejde gør programmerne dog langt fra lige godt. Der blev testet med 250 ondsindede Windows-programmer. 

Du kan se resultaterne for, hvor godt ondsindet kode fanges på grafikken nedenfor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2025

Hvordan du orkestrerer og opdeler SAP-projekter for at opnå gevinster hurtigere? Hvordan påvirker AI fremtiden for SAP i almindelighed og måske også din virksomhed? Dette er blot nogle af de svar du får ved at deltage på denne spændende konference.

03. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere