Artikel top billede

Rigspolitiet har fyret endnu en chef i Atea-sagen

Tidligere chef i Rigspolitiet stoppede ikke som tidligere angivet af personlige årsager, da der derimod var tale om en regulær fyring ovenpå den såkaldte Atea-sag. Læs her, hvad der ligger til grund for fyringen af endnu en chef hos Rigspolitiet i den spegede sag.

Endnu en chef hos Rigspolitiet har mistet sit job ovenpå den såkaldte Atea-sag med beskyldninger om bestikkelse.

Det skriver Børsen.

Chefen stoppede hos Rigspolitiet for godt et halvt år siden, hvor årsagen fra politiets side lød på 'personlige årsager'.

Via aktindsigter hos Rigspolitiet og hos Retten i Næstved kan dagbladet Børsen dog nu afsløre, at den reelle årsag til arbejdsophøret er, at chefen har misligholdt sit ansættelsesforhold i 'væsentlig grad'.

Det betyder, at der nu er fyret to chefer hos Rigspolitiet i kølvandet på Atea-sagen, da en anden chef mistede sit job hos Rigspolitiet i juni 2015, hvilket var få dage efter, at han var blevet varetægtsfængslet i sagen.

Den fyring kan du læse mere om her: Topchef i politiet bortvist efter bedrageri-sag i Region Sjælland

Dyre Dubai-ture

Årsagen til den nyeste fyring ligger i en uberettiget tur til Dubai betalt af it-leverandøren Atea.

På turen sydpå i 2012 fik den nu fyrede chef hos politiet ifølge Børsens oplysninger betalt flybilletter, hotelophold og restaurantbesøg og anden forplejning for omkring 40.000 kroner.

I sigtelsen står der, at rejsen med deltagelse af en chef fra Region Sjælland var af "privat eller helt overvejende privat karakter".

Dermed lider den omtalte og tidligere chef hos politiet samme skæbne, som overgik en anden chef hos politiet, som blev fyret tilbage i juni 2015, der også fik 'groft misligholdt dit ansættelsesforhold' påklistret som årsagen til bortvisningen efter en lignende tur til Dubai i 2014 ligeledes betalt af Atea.

Disse to nu fyrede chefer hos politiet menes desuden at have kørt et professionelt parforhold, hvor de har været ansat i de samme offentlige institutioner - og altså senest i Rigspolitiet, hvor de nu begge er fyret fra.

Rigspolitiet, Bagmandspolitiet eller it-leverandøren Atea har ikke ønsket at udtale sig i sagen, hvor der for øvrigt er nedlagt navneforbud.

En speget sag

Inklusiv de to fyrede chefer fra Rigspolitiet har mindst 46 personer været sigtet i sagen, hvoraf syv personer kommer fra Rigspolitiet.

Udover fyringerne i Rigspolitiet er også en chef fra Region Sjælland blevet bortvist i forløbet.

Sagen begyndte for alvor at rulle, da det kom frem, at it-leverandøren Atea igennem flere år har anvendt en særlig konto, som Atea har anvendt til at tilbageføre midler til Region Sjælland.

De påståede folk bag denne konto har siden stiftet it-selskabet 3A-it, og det selskab har efterfølgende beskyldt Atea for en regulær hævnaktion ovenpå, at Atea har tabt et større udbud i Region Sjælland.

Du kan her få et overblik over hele sagsforløbet, der i sidste måned tog en ny drejning med razziaer mod 27 it-personer, der alle har været involveret i it-indkøb for store beløb i en række prominente organisationer:

Overblik: It-bestikkelsessag i ny drejning - Atea spiller central rolle

Læs også:
Risikerer at miste alle sine SKI-kontrakter efter bestikkelsessag: Sådan kan Atea redde sig selv på målstregen

Dyb tavshed fra Atea: Har Atea givet gaver til sine kunder og dernæst samarbejdet med politi om anholdelse af de samme kunder for bestikkelse?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere