Hosting-selskabet Scannet, der holder til i fodboldstjernen Preben Elkjærs tidligere millionvilla i Kolding, har købt en udviklingsafdeling af printerproducenten Canon i Danmark.
Med i handlen følger et dokumenthåndteringssystem og 200 kunder, som Scannet skal drive videre.
Selve afdelingen består kun af en enkelt medarbejder og to freelancere. Dertil kommer, at Scannet har sat yderligere en mand på opgaven plus sin eksisterende supportfunktion.
Påduttet at sælge
Scannet lagde i forvejen servere til Canons dokumenthåndteringskunder.
Canon har udviklet systemet, fordi det giver mulighed for at benytte en af virksomhedens kontormaskiner til at håndtere alle indkomne dokumenter inklusive breve og faxer og systematisere dem.
- Canon blev påduttet ovre fra England, at al udvikling skulle stoppe. Derfor skulle der findes en form for sund samarbejdspartner, der kan løfte den opgave, og det var da pænt gjort af dem at spørge os, siger administrerende direktør i Scannet, Kim Majdecki.
Han afviser at fortælle, hvor meget Scannet har betalt for dokumenthåndteringssystemet, men fremhæver, at Kolding-virkomheden har lovet ikke at markedsføre systemet over for Canons konkurrenter i en periode.
Canon vil selv fortsætte med at sælge dokumenthåndteringen i Danmark og i omkring 10 andre europæiske lande. Systemet er kun omkring et år gammelt og har omkring 200 kunder, hvoraf en fjerdedel ligger uden for landets grænser.
Mellem kunderne er blandt andet en række store offentlige institutioner.
Vil udleje alle typer af software
Scannet har slået sit navn fast som et af de få yderst profitable hosting-selskaber i Danmark.
Fundamentet i forretningen er 42.000 hosting-kunder, hvoraf en stor del af kommet på grund af det web-baserede content management-system.
Kim Majdecki er ved at udvikle selskabet, så det fremover leverer stadig flere standardiserede software-platforme via internet, også kaldet ASP (application service providor).
Scannet kan drive både Microsofts Office-kontorpakke og post-server Exchange, ligesom udviklingsmiljøet .Net er på programmet. Canons dokumenthåndteringssystem er blot endnu et produkt på paletten.
Søsterselskabet Scancommerce beskæftiger sig med ERP fra både Microsoft Business Solutions og tyske SAP. Også disse systemer kan drives eksternt.
Kim Majdecki har skelet til USA, hvor hver 10. mellemstore virksomhed i dag har lagt al sin it uden for huset.
Medarbejderne betjener sig udelukkende af tynde klienter, som bliver fodret med data fra en ekstern leverandør.
Omkring årtusindskiftet forsøgte en række nye it-virksomheder at slå sig op med den forretningsmodel herhjemme, og de gik stort set alle sammen fallit. Det afskrækker dog ikke Kolding-direktøren.
- Windows var slet ikke klar dengang. Det er først med Windows 2003, at alt det her er blevet muligt, siger Kim Majdecki.