Det må have vakt bestyrtelse, da et antal politifolk tidligt tirsdag morgen i en koordineret aktion anholdte og sigtede 26 offentligt ansatte it-folk og dernæst ransagede deres hjem for at sikre bevismateriale.
Det kan du læse mere om her: 27 offentligt ansatte sigtet i stor razzia: Mistænkes for at have modtaget bestikkelse.
Anholdelserne - med afhøring og efterfølgende sigtelse - kommer i kølvandet på den store bestikkelsessag, der tidligere på året ramte Region Sjælland.
Her er adskillige it-folk ligeledes blevet sigtet. Flere er blevet bortvist fra deres stillinger.
Fra 4.000 kroner
Ifølge Bagmandspolitiet er det langt fra sikkert, at de nuværende 27 sigtelser (de 26 anholdte plus yderligere en sigtelse) vil føre til domfældelse og straf.
Men Bagmandspolitiet vurderer, at de har været nødvendige for at få hver 'en sten vendt,' som politiet formulerer det.
Hertil kommer ganske givet, at anholdelserne tjener til skræk og advarsel.
Bagmandspolitiet mener, at de sigtede - der alle har bestredet positioner, hvor de har haft indflydelse på valg af it-leverandører - har modtaget forskelligt elektronisk udstyr til privat brug fra leverandører.
De sigtede arbejder i prominente organisationer som Forsvarets Efterretningstjeneste, Udenrigsministeriet, Rigsadvokaten, Københavns Kommune og DSB.
Udstyrets værdi svinger fra 4.000 kroner til helt op til 50.000 kroner, og gaverne er ofte blevet givet i forbindelse med handler, lyder det fra Bagmandspolitiet.
Det er i strid med reglerne for gaver til offentligt ansatte at modtage gaver af denne størrelse.
Foregår i det private
Udvekslingen af gaver har vist altid foregået mellem handlende, hvor leverandørerne søger et godt og venskabeligt forhold til kunderne for på denne måde at fremme egen sag.
I det private erhvervsliv er det udbredt, at der udveksles forskellige former for gaver mellem parter, der indgår i et sælger/kunde-forhold.
Det går hurtigt under radaren, og der omsættes alligevel ofte for så store beløb, at en smartphone eller en tablet-computer til nogle tusind kroner ikke regnes for det store.
Det åbne spørgsmål er, om udvekslingen af gaver kan påvirke valget af leverandør.
Hvor går grænsen for at modtage en gave fra en leverandør?
Må man efter din mening modtage en smartphone til 4.000 kroner eller en tablet til 10.000 kroner? 12.000? Eller slet ikke?
Hvor går grænsen?
Giv dit besyv med i debatten herunder.
Læs også: Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland