Hvis du vil være sikker på at modtage de nyeste Android-opdateringer og på at få din smartphone opdateret, så skal du købe et af Googles egne Nexus-produkter.
Sådan lyder et godt råd ofte, når snakken falder på Android-smartphones og -tablets.
Nu melder Google ud, hvor længe man helt præcist kan regne med at modtage opdateringer, hvis man har et Nexus-produkt.
På supportsiden til Nexus-produkterne skriver Google: "Efter en fastsat periode kan Google ikke længere garantere, at en enhed modtager versionsopdateringer eller sikkerhedsrettelser."
Mens denne besked for så vidt gælder for mange forskellige producenter, så er det interessant, at Google nu også har et helt konkret skema, hvor det fremgår, at der vil være opdateringer af Android-versionen "i mindst to år fra det tidspunkt, hvor enheden blev tilgængelig i Google Store."
Derudover vil der ifølge Google være sikkerhedsrettelser "i tre år fra det tidspunkt, hvor enheden blev tilgængelig i Google Store, eller 18 måneder fra det tidspunkt, hvor enheden sidst blev solgt i Google Store, afhængigt af hvad der forekommer først."
Her er support-løfterne
Herunder kan du se, hvornår garantien for opdateringer af Android helt præcist ophører for de forskellige Nexus-enheder:
Nexus 5X: September 2017.
Nexus 6P: September 2017.
Nexus 9: Oktober 2016.
Nexus 6: Oktober 2016.
Nexus 5: Oktober 2015.
Nexus 7 (2013): Juli 2015.
Nexus 10: November 2014.
Så grelt står det til
For nylig viste en undersøgelse fra forbrugerrådet Tænk, at næsten halvdelen af Android-mobilerne slet ikke bliver opdateret til nyere versioner af Android, end den version de er født med.
44 procent af alle smartphones i Tænks undersøgelse har aldrig modtaget en opdatering fra producenterne, efter telefonen er kommet i salg. Læs mere om det her.
Et af de hyppigste kritikpunkter ved Android er da også netop den ringe opdaterings-kultur hos producenterne.
De seneste tal fra Googles udvikler-site viser, at den nyeste version af Android, Marshmellow, stadig kun er installeret på 10,1 procent af Android-enhederne.
Til gengæld ligger ældre Android-versioner som KitKat og Lollipop på henholdsvis 31,6 procent og 35,4 procent.
Google fremviste første gang Marshmallow på selskabets store I/O-udviklerkonference i maj sidste år, og styresystemet blev frigivet den 5. oktober.
Denne version har således været på markedet i snart ni måneder - men er altså fortsat kun blevet installeret på hver 10. Android-enhed.
Mens man generelt kan være sikker på at modtage opdateringer til Nexus-produkterne, så gælder det samme også typisk topmodellerne fra de forskellige andre Android-producenter.
Læs også:
Tre gode råd: Sådan undgår du at købe en Android-telefon der ikke bliver opdateret
Android-opdateringer leveres i sneglefart: Så langsomt går det med de nye versioner