Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Pæn men skuffende Word 2002

PC World Online har prøvet Word 2002, som er udgivet i betaversion 2 i Office XP-pakken. Word 2002 har fået en ny og pænere brugergrænseflade, men ellers er der ikke meget interessant.

Nye funktioner

Endelig fik vi fat i betaversion 2 af Office XP pakken, og straks skulle den installeres. Men vi havde fået udleveret en forkert product-key, så først efter et par omveje fik vi installeret Office XP på Windows 98. Desværre kræves det stadig, at pc'en skal genstartes to gange under installationen. I første omgang har vi kigget på Word 2002 og Excel 2002, og senere kigger vi på Power Point 2002, Outlook 2002 samt Access databasen. Det skal bemærkes, at det er en engelsk betaversion.

Det første, der bemærkes i Word 2002, er den nye brugerflade. Word er simpelthen blevet pænere. De nye funktioner i Word 2002, som Microsoft fremhæver, er I-mærker, opgavebjælker, bedre fejlmeddelelser og forbedrede muligheder for gruppesamarbejde, og vi har derfor kigget nærmere på disse funktioner.

Da vi jo gerne ville se en af de forbedrede fejlmeddelelser, fik vi Word til at gå ned ved at indsætte meget store filer i et dokument. Desværre fik vi ikke nogen fejlmeddelelse. Ved genstart af Word fik vi dog mulighed for at åbne det dokument, som vi havde arbejdet på. Men de sidste ændringer af dokumentet var desværre ikke blevet gemt, så denne funktion virkede altså ikke i den testede betaversion.

I-mærker

Der findes to slags I-mærker i Word, I-mærker ved autokorrektur og I-mærker ved navne, adresser og datoer. Det var desværre kun den første slags I-mærker, der virkede, da det jo kun er en betaversion. I-mærker ved autokorrektur vises, når Word udfører en autokorrektion såsom at ændre lille begyndelsesbogstav til et stort. Der, hvor der er ændret, vil der fremkomme en blå understregning, som kun kan ses, hvis der peges med markøren på det pågældende sted.


I-mærket vises først som en blå understregning.

Derefter kan man trække musen nedad, og en lille boks med et lyn fremkommer.


I-mærket vises derefter som en boks med et lyn.

Ved at klikke på denne boks fås i dette tilfælde tre muligheder: Undlad pågældende autokorrektion, undlad denne og fremtidige autokorrektioner af samme type eller kontroller opsætning af autokorrektioner.


Tre muligheder ved I-mærket.

I-mærkerne ved autokorrektur kan kun ses som en hjælp til den nye bruger. Den erfarne bruger vil for det meste vide hvorhenne, man kan ændre i opsætningen for autokorrektur, og kan derfor sikkert ikke bruge I-mærkerne. I-mærkerne kan dog slås fra. I betaversionen kan I-mærkerne desværre kun bruges ved hjælp af musen.

Opgavebjælker

Opgavebjælken er som standard slået til og vises i højre side af skærmen. På en 21 tommers skærm fylder opgavebjælken cirka en 1/6 af skærmbilledet, men den kan heldigvis både gøres mindre og helt fjernes. Opgavebjælken indeholder en oversigt over det, som brugeren arbejder med på det pågældende tidspunkt. Brugeren kan eksempelvis vælge at få vist en oversigt over de forskellige formater og de muligheder, der findes til at ændre formatering.


Opgavebjælke hvor formater kan ses.

Opgavebjælken kan ligesom I-mærker kun ses som en hjælp til nybegynderen. Der er dog enkelte lyspunkter, når der skal ændres formater. Man kan nu markere flere uafhængige tekstblokke ved at holde controlknappen nede, når der markeres. I betaversion kan man dog kun markere flere uafhængige tekstblokke ved brug af musen. Det er også muligt at ændre formatet på alle tekstblokke af en bestemt type såsom "Overskrift3".


To uafhængige tekstblokke er markeret.

Gruppesamarbejde

Bedre muligheder for gruppesamarbejde sker især gennem funktionen "Send for review". Når man har skrevet et dokument, kan man indefra Word vælge funktionen "Send for review". Word vedhæfter automatisk det pågældende dokument til en e-mail, og emnet er: Please review "dokumentnavn". Funktionen blev testet mellem Word 2002 og Word 97. Efter at modtageren har påført ændringer i dokumentet, sendes det tilbage til den oprindelige afsender som en vedhæftet fil.

Når afsenderen vil åbne dokumentet fra modtageren, vil der fremkomme en dialogboks, hvori man bliver forespurgt, om man vil samle ændringer i det samme dokument. Dette skal man selvfølgelig svare ja til for at kunne se ændringerne.

I dokumentet kan man nu se ændringerne, som den anden person har foretaget. Dette er dog ikke særlig sigende. De ændringer, som den anden person har foretaget, er markeret i en boks, hvori der står "Deleted". Der, hvor den anden person har ændringer til, er teksten farvet rød og understreget med rød.

Hvis man klikker på boksen med de foreslåede ændringer, får man som det ses på billedet flere muligheder. Disse er desværre heller ikke sigende. Hvis man vil acceptere den anden persons ændringer, skal man klikke på "Reject Deletion", mens vil man ikke have den anden persons ændringer, skal man klikke på "Accept Deletion".

Efter man har accepteret den anden persons ændringer, vil den slettede tekst nu være markeret med rød og stå lige efter den nye tekst, hvilket kan ses af nedenstående billede.

Funktionen "Send for review" virker, og ser man bort fra de ikke særligt sigende navngivninger af de forskellige muligheder, så er det en meget god funktion. Det virkelige gode er, at den også virker mellem Word 2002 og Word 97 (eller Word 2000). Farvemarkeringer vises dog kun i Word 2002.

Alt i alt må vi sige, at Word 2002 er blevet pænere, og de nye funktioner er da ganske brugervenlige, især for nybegyndere. Men Word 2002 er efter vores mening ikke en opgradering værd. Desuden kan vi ikke undlade at bemærke, at Office-assistenten ikke er slået fra som standard i betaversionen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere