Citrix-distributør solgt til franskmænd

Aalborgensiske Comentor har solgt sin distributionsforretning, som hovedsageligt er bygget op om software fra Citrix, til franske Logix, der ikke tidligere har været på det danske marked. Målet er en ekspansion i Norden.

Comentor i Aalborg, som både driver en softwaredistributør og en konsulentvirksomhed, har solgt distributionen af Citrix-software til franske Logix.

Comentor ønsker ikke at oplyse, hvor meget salget indbringer, men fremhæver i stedet, at succesen er skabt på meget kort tid.

For blot to år siden stiftede Steen Ejstrup og Jesper Kristensen Comentor, som i dag har 22 medarbejdere og en omsætning på knap 40 millioner kroner.

Over halvdelen af Citrix-markedet

Hovedparten af salget stammer fra distributionen af Citrix, hvor Comentor ifølge administrerende direktør Jakob Møller Hansen i dag har en markedsandel på over 65 procent herhjemme. Jakob Møller Hansen er også medejer af Comentor.

Kun syv af medarbejderne sidder dog i distributionsforretningen. De fleste er tilknyttet konsulentvirksomheden Comentor Learning, som arbejder med at udvikle kompetencer hos kunderne, blandt andet sælgere i it-branchen, teleselskaber og finanssektoren.

Konsulentvirksomheden opstod, fordi Comentor ønsker at ruste forhandlerne, så de er bedre til at styre gennem salgsprocessen. Det har kastet eksterne kunder af sig, som Jakob Møller Hansen og hans konsulenter nu kan koncentrere sig mere om.

Distributøren Comentor Computing beholder sit navn under de franske ejere og rykker ud i en sidebygning på den nuværende adresse i Aalborg. Steen Ejstrup bliver salgs- og marketingdirektør og den daglige lederskikkelse i Danmark, men formelt udpeger de nye, franske ejere deres egen administrerende direktør.

Vil udvide i Norden
- Målsætningen er at udvide forretningen til de øvrige Norden. Hvordan og hvornår det skal ske, er endnu ikke afgjort, men det kræver kapital, forklarer Jakob Møller Hansen om baggrunden for salget af distributionsforretningen.

Logix har ikke tidligere været på det danske marked, men opererer også i blandt andet Spanien, Benelux og Polen. Den nye ejer af Aalborg-distributøren har en lang række andre softwareprodukter end Citrix i sin portefølje, blandt andet fra IBM og Oracle. Nu skal der regnes på, om Comentor Computing også skal distribuere dem herhjemme.

For Jakob Møller Hansen er det vigtigste at understrege, at Logix har samme holdning til at uddanne forhandlerne i salgsprocessen, som han selv anser som nøglen til Aalborg-virksomhedens Citrix-succes.

Amerikanske Citrix udvikler en type software, som gør det muligt at afvikle almindelige programmer fra en central server. Ud over enklere administration er fordelen ved systemet, at kun skærmbilleder bliver overført til klienten, som derfor kan være alt fra en gammel og ellers udtjent pc til en tynd klient eller en lommecomputer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere