Artikel top billede

Illustration: Googles patentansøgning til det klister, som selskabet vil tilsætte de selvkørende biler.

Spøjst Google-patent: Fodgængere i uheld bliver klistret til den selvkørende bil

Google har fået patent på en klæbrig overflade-substans til sine selvkørende biler. Ideen er, at hvis du som fodgænger rammes af en selvkørende bil, bliver du limet fast til bilen i stedet for at flyve ned på asfalten.

Google har igennem flere år været en af de helt store pionerer inden for udviklingen af selvkørende biler, og nu har selskabet så fået patent på en opfindelse, der skal minimere skaderne ved færdelsuheld.

Patentet går ud på, at it-selskabet vil beklæde sine selvkørende biler med en klæbrig masse, som minder om lim.

Ideen er, at hvis folk bliver ramt af en selvkørende bil, så bliver de limet fast til bilen frem for at blive slynget flere meter nedad vejen.

"Dermed kan man undgå en sekundær effekt mellem fodgængeren og vejbanen eller et andet objekt," lyder det i patentet, som Google fik tirsdag i denne uge.

Det skriver CNN.

Sådan virker det

Nu er det ikke sådan, at man risikerer en ufrivillig køretur, hvis man læner sig opad en af Googles selvkørende biler.

For den klæbrige masse bliver gemt under en tynd belægning ved motorhjelmen, den forreste kofanger og bilens forreste sidepaneler, og den vil først blive frigivet i tilfælde af en kollision.

Google forklarer samtidig, at hovedparten af uheldene med de selvkørende biler har skyldtes andre bilister i ganske normale biler. Faktisk er det ifølge Google kun ét uheld i tiden med de selvkørende biler, der har skyldtes selskabets egen automatpilot.

Det uheld kan du læse mere om her: Måtte ikke kunne ske: Derfor kørte selvkørende Google-bil sammen med by-bus

Google: Uheld sker jo
Selskabets mål er dog, at sensorer, kameraer og en god portion smart software skal eliminere uheld på vejene, selvom det måske er et noget utopisk mål.

I sin patentansøgning for fodgænger-limen har selskabet da også indikeret, at uheld kommer til at ske på trods af alverdens smarte systemer.

"For selvom disse systemer bliver udviklet, må det bare erkendes, at der lejlighedsvis stadig sker kollisioner mellem køretøjer og fodgængere," lyder det fra Google.

Læs mere om de selvkørende biler her:
Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017

Advarsel: Selvkørende biler kan føre til for meget sex i kabinen

Bilgigant kan føle Googles ånde i nakken - opkøber selvkørende bil-firma for milliarder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere