Roskilde-software trækker sin nye ejer ned

Softwareselskabet Digiquant fra Roskilde, der udvikler afregningssystemer til tele-udbydere, lider så store tab, at det giver ejeren, britiske Intec, underskud. Intec fastholder dog, at der er stort potentiale i Roskilde-softwaren.

Roskildes software-flagskib, Digiquant, lider stadig så store tab, at det trækker sin nye ejer, britiske Intec Telecom Systems, ned i røde tal.

Digiquant udvikler systemer, som gør det muligt for teleudbydere at afregne IP-baserede tjenester med kunderne.

Intec betalte 78 millioner kroner, hovedparten i aktier, for Roskilde-selskabet i september sidste år og har egentlig indarbejdet Digiquant i sine regnskaber.

Alligevel finder Intec det nødvendigt at vise det seneste halvårsregnskab fra Digiquant separat til sine investorer. Digiquants tal gør nemlig hele forskellen på, om Intec-koncernen taber eller tjener penge.

Tabte 22 millioner kroner

I det regnskabshalvår, som endte med udgangen af marts, led Digiquant et driftstab på 22 millioner kroner.

Resten af Intec-gruppen tjente derimod 10 millioner kroner på driften, og derfor blev der altså tale om et underskud 12 millioner kroner.

Det er kun på bundlinien, at Digiquant er afgørende, da det danske softwareselskab kun står for godt en tiendedel af Intecs omsætning på 315 millioner kroner i halvåret.

Derfor mener Intecs marketingdirektør, Andrew Rodaway, heller ikke, at Digiquants tab ændrer på, at Intec er en vækstvirksomhed.

Derimod erkender han, at det danske selskabs tal ved første øjekast ikke ser for gode ud. På spørgsmålet, om tabene var ventet, svarer han:

- Vi vidste, at der var meget hårdt arbejde i Digiquant, men vi var nødt til at gribe chancen. Vi har købt otte selskaber de seneste tre år, og der er altid noget, man opdager bagefter.

Har brug for IP-systemerne

Andrew Rodaway og resten af Intec-ledelsen udlægger det, som om de stort set ikke havde andet valg end at købe Digiquant, fordi de mener, at en stor del af fremtidens afregningssystemer til teleudbydere vil være centreret omkring IP.

Derfor har Intec behov for teknologien, som Andrew Rodaway uddeler store roser til.

- Potentialet er stort, og Digiquant software kan komme ud mange steder, siger han.

Ifølge Andrew Rodaway satser Intec på at sælge Roskilde-softwaren til nogle af de helt store teleselskaber. Den slags kontrakter tager tid at få papir på, og det er grunden til, at salget stor lidt stille for tiden, forklarer han.

- Hvis blot vi havde underskrevet en enkelt aftale, så havde regnskabet set meget anderledes ud, fremhæver han.

Dyr bygning

Intec har tidligere stillet i udsigt, at Digiquant skulle give overskud fra andet halvår.

- Det er muligt, men så skal der lukkes nogle store kontrakter, konstaterer Andrew Rodaway nu.

Digiquant har omkring 100 medarbejdere, og danskerne kan slet ikke fylde den nye, 10.000 kvadratmeter store bygning tæt på Roskilde Universitetscenter ud.

Store dele af bygningen forsøges fremlejet, indtil Digiquant slipper ud af sine lejeforpligtelser i 2011, men alligevel forventer Intec at måtte af med godt 20 millioner kroner mere i husleje i perioden, end det egentlig er nødvendigt for at give medarbejderne tag over hovedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere