Amerikanske Cisco går imod tendensen fra andre it-giganter og skaber masser af nye job i hjemlandet. Andre it-koncerner har oprettet mange stillinger i lande med billige lønninger, først og og fremmest Indien.
Ciscos topchef, John Chambers, ser dog ingen grund til at lægge jobskabelsen uden for den vestlige verden. Han regner med at hyre 1.000 nye medarbejdere i år, langt de fleste inden for udvikling og salg i USA.
Det er første gang i tre år, at Cisco udvider medarbejderstaben. Tidligere har selskabet været gennem flere fyringsrunder, som har kostet tusindvis jobbet, selv om Cisco er sluppet billigt i forhold til de rendyrkede teleleverandører som Lucent, Nortel og Ericsson.
Ifølge The Wall Street Journal er analytikerne en anelse bekymret for, om Cisco går for hurtigt i gang med at hyre nye folk. Den bekymring deler John Chambers ikke.
- Vi ville ikke ansætte, hvis vi ikke var overbeviste om, at forretningsmulighederne er større end risiciene. Nu er tiden kommet til at løbe en kontrolleret risiko for at udvide forretningen, siger han til den amerikanske finansavis.
Cisco-direktøren har noget at have optimismen i efter at have afleveret et regnskab, der bød på den højeste vækst, siden dotcom-boblen brast. Omsætningen i seneste kvartal steg med mere end en femtedel sammenlignet med samme periode sidste år. Den landede på knap 33 milliarder kroner.
John Chambers fremhæver blandt andet sikkerhed, trådløse lokalnet (Wi-Fi) og IP-telefoni som nogle af de områder, der driver forretningen fremad.
Cisco har altid været kendt for at levere store overskud, og det kan selv ikke priskonkurrence fra blandt andet taiwanske leverandører af netværksudstyr ændre. I de forløbne tre måneder lykkedes det verdens største netværksproducent at tjene knap otte milliarder kroner.