Apples batalje med det amerikanske forbundspoliti, FBI, om politiets adgang til krypteret indhold på iPhonen, har stået på i 18 måneder, selv om den først kom til offentlighedens kendskab fornylig.
Det kan du læse mere om her: Ærkefjende bakker Apple op i kampen mod FBI: Kan udvikle sig til kæmpe retssag
Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg har FBI nemlig haft krypteringen i kikkerten, siden iOS 8 blev lanceret i sommeren 2014.
Både FBI og Apple forventede imidlertid, at den amerikanske regering ville tage deres parti i sagen.
Ifølge Bloomberg mødtes Apples chefjurist, Bruce Sewell, med repræsentanter fra Det Hvide Hus i Washington i tiden efter Apples Worldwide Developers Conference i 2014.
Her drøftede partnerne netop de nye sikkerhedsfunktioner og privacy-indstillinger i iOS 8.
På den anden side havde FBI i årevis været bekymret over Apples krypteringsarbejde i årevis.
iOS 8 blev et vendepunkt: For ganske vist ville Apple som hidtil fortsat hjælpe myndighederne med at få adgang til iCloud-konti, men med iOS 8 blev data på selve iPhonen gjort utilgængelig - også for Apple.
Det huede ikke FBI.
Apple troede imidlertid ifølge Bloomberg, at den amerikanske regering var på selskabets side. Topchef Tim Cook har således mødtes med folk fra Det Hvide Hus 14 gange i de seneste seks år.
FBI vurderede omvendt, at præsident Barack Obama støttede FBI's synspunkter i sagen.
Efter sagen for alvor er brudt ud, har det vist sig, at Barack Obama ikke er tilhænger af, at det med lov bestemmes, at myndigheder kan få adgang til smartphones, men at han heller ikke støtter Apples krypterings-arbejde (selv om han støtter kryptering generelt).
Ifølge Bloomberg besluttede FBI sig for at involvere offentligheden i sagen, fordi Det Hvide Hus ikke ville sætte Apple på plads.
Derfor besluttede FBI's ledelse sig for offentligt at lufte deres bekymringer om konsekvenserne.
Du kan læse hele Bloombergs gennemgang af sagen her.