Artikel top billede

Søren Pind dropper planer om sessionslogning: Det bliver for dyrt

Sessionslogning vil koste samfundet en milliard kroner, og det er for dyrt, lyder det nu pludseligt fra justitsminister Søren Pind (V). Nu går jagten ind på alternative løsninger.

Massive protester fra telebranchen, forskere og politiske venner og fjender har gjort så stort indtryk på justitsminister Søren Pind, at han nu sender sit forslag om sessionslogning på internettet til hjørnespark.

Det skriver flere medier med nyhedsbureauet Ritzau som kilde.

Læs mere her: Splittelse i Venstre: Centrale V-folk stærkt kritiske over for sessionslogning

En analyse, som Justitsministeriet har fået foretaget viser ifølge Søren Pind, at den model for sessionslogning, der hidtil har været i spil, vil koste en milliard om året. Og det er for dyrt, lyder det fra ministeren.

Søren Pind fastholder dog i en skriftlig kommentar til Ritzau, at kriminelle i stigende omfang flytter deres aktiviteter over på nettet. Justitsministeriet vil derfor undersøge alternativer til sessionslogning, oplyser han.

Søren Pind har tidligere bebudet, at han var på vej med et lovforslag, som ville genoplive sessionslogning. Forslaget har aldrig set dagens lys.

Sessionslogning blev indført i 2007, men blev efter en EU-dom droppet igen i 2014.

Læs også:

25 organisationer i fælles brev til Søren Pind: Klart nej til ny masseovervågning af danskerne

Derfor rammer Søren Pinds sessionslogning kun lovlydige borgere og dovne kriminelle

Fem vigtige svar om Søren Pinds planer om masse-overvågning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere