Et større antal udenlandske it-specialister og -ingeniører vil sagsøge den danske stat.
Det oplyser sagens advokat Tage Tage Gøttsche til Computerworld.
De udenlandske it-specialister er kommet til Danmark for at arbejde og ønsker nu at anlægge sag mod staten, fordi reglerne for permanent opholdstilladelse blev ændret den 26. januar 2016 med tilbagevirkende kraft til den 10. december 2015.
De berørte har i følge avisen Metroxpress i første omgang fået godkendt deres ansøgning af Udlændingestyrelsen.
Men de står nu alligevel til at få ansøgningen afvist, fordi de nye regler kræver, at de skal have været i Danmark i seks år i stedet for fem.
Kan miste gebyr
Det betyder, at de står til at miste det gebyr på 5.450 kroner, som de indbetalte i forbindelse med indgivelsen af ansøgning.
Tage Gøttsche er advokat hos advokatfirmaet ImLaw som er med til at føre sagen.
Ifølge ham er sagsøgerne højtuddannede udlændinge, hvor af en del af dem er ansat i it-branchen.
"Konsekvensen for dem er, at de får afvist deres ansøgning om opholdstilladelse, selvom de levede op til kravene på ansøgningstidspunktet, og de må derfor indbetale 5.450 kroner endnu engang, hvis de ønsker at søge igen til næste år," siger han til Computerworld.
Sprogkrav kan skabe problemer
Tage Gøttsche understreger desuden, at nogle ansøgerne vil få sværere ved at få tilkendt en permanent opholdstilladelse til næste år, fordi de kan blive ramt af et nyt skærpet sprogkrav.
"Mange af disse mennesker er ansat i internationale virksomheder i Danmark, hvor koncernsproget er engelsk, og de skærpede krav til dansk kundskaber kan derfor skabe problemer for nogle af dem. Så det er ikke alene et spørgsmål om bare kroner og ører," siger han.
Indtil nu er der 41 personer, som er en del af sagen, men sagen kan ende med at omfatte et par hundrede. Tage Gøttsche kan dog ikke præcist sige, hvor mange, der er blevet berørt af ændringen.
Er du selv berørt af sagen, eller kender du nogen der er, så vil Computerworld gerne høre fra dig. Skriv til jwi@computerworld.dk