Artikel top billede

Regionsdirektør fyret efter rapport om bestikkelsessag

Opdateret: Administrerende direktør i Region Sjælland er fritstillet efter rapport om mulig bestikkelse.

Den revisionsundersøgelse om mulig bestikkelse i forbindelse med Region Sjællands it-indkøb hos Atea, som revisionsfirmaet PwC fremlagde tidligere på ugen, fører nu til en fyring i regionens øverste ledelse.

Politikerne i Region Sjællands har nemlig mistet tilliden til regionens ledelse, og det betyder, at administrerende direktør i Region Sjælland, Jens Andersen, mister jobbet.

Det skriver sn.dk.

Peter Jacobsen, der er næstformand i regionsrådet, bekræfter overfor sn.dk, at rapporten fører til, at direktøren fritstilles.

"Det her har været så graverende, at vi har været nødt til at reagere. Det er nærliggende, at den øverste ansvarlige for tingene må tage sin del af ansvaret. Tilliden mellem os og administrationen er væk," udtaler Peter Jacobsen til sn.dk.

Region Sjællands pressetalsmand ville onsdag eftermiddag 16:25 hverken be- eller afkræfte fyringen over for Computerworld, og det har endnu ikke været muligt at komme i kontakt med Jens Andersen selv.  

Opdatering klokken 18:20: Region Sjælland bekræfter nu i en pressemeddelelse, at Jens Andersen stopper.

"Bekymringerne om, hvorvidt skatteborgerne har betalt overpris for computere og it-udstyr på grund af manglende udbud på it-området som følge af bestikkelsen, er fjernet med PwC-rapporten."

"Men rapporten peger også på manglende overordnede ledelsesmæssigt fokus på tilstrækkelige kontrolprocedurer fra det politiske til det udførende niveau. Det har desværre ført til en brist i tilliden mellem Regionsrådet og den administrerende direktør," udtaler Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland.

"Jens Andersen har gennem de sidste 10 år, fokuseret og udviklingsorienteret, bragt tre tidligere amter ind i et fælles virke og skabt den stærke position, Region Sjælland i dag har, på såvel sundhedsområdet som regional udvikling. Det er derfor med stor beklagelse, at Regionsrådet har fundet det nødvendigt at afbryde samarbejdet," siger Jens Stenbæk videre.

Har undersøgt sagen 

Da vi tirsdag skrev om rapporten fra PwC, gav Ateas administrerende direktør, Morten Felding, udtryk for, at sagen om Ateas samhandel med Region Sjælland nu først og fremmest handler om, hvordan regionen har håndteret sine it-indkøb.

"Det er positivt, at PwC kommer frem til det samme, som vores egne grundige interne undersøgelse af, hvordan der er blevet solgt til Region Sjælland," udtalte Morten Felding, som dog også understregede, at han kun kendte PwC-rapportens konklusioner fra omtalen i pressen.

"Selvfølgelig er det tilfredsstillende, at det, vi hele tiden har sagt, nu er blevet bekræftet," lød det fra Morten Felding.

PwC har blandt andet undersøgt, om Region Sjælland har betalt overpris for it-leverancerne fra Atea, og det er også blevet undersøgt, om regionens it-afdeling har svigtet sit tilsyn med it-indkøb.

Sagen begyndte i juni i fjor. Her blev 13 personer blev anholdt og sigtet af politiet. Seks af de anholdte endte med at blive varetægtsfængslet i flere uger.

Læs også:

Atea-chef efter bestikkelsesrapport: "Problemet ligger ikke hos Atea, men hos regionen"

Rod med it-indkøb i Region Sjælland: "Vi er lidt chokerede"

Længe ventet rapport klar efter kulegravning af bestikkelsessag i Region Sjælland: Gjorde regionen noget forkert?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere