Mobilstyresystemet Android er blevet omsværmet blandt andet på grund af dets åbenhed, der på mange måder også er en kæmpe hæmsko for verdens mest populære mobilplatform.
For opdateringshastighederne af de mange forskellige Android-versioner ude hos smartphone-fabrikanterne kan give en snegl storhedsvanvid.
Sommetider kan det tage måneder og sågar år, før en Android-bruger kan downloade den seneste version af Android, hvis den nu efterhånden gamle telefon er ny nok til at køre den seneste Android-version.
Det kan du læse mere om her: Samsung og LG er sløvest med Android-opdateringer til din telefon
Flest kører gammel Android
Nye tal fra Androids udviklersite viser, at den mest populære Android-version er 5.x også kendt som Lollipop, der blev sendt på gaden i november 2014.
I dag kører godt 36 procent af alle Android-telefoner Lollipop enten som Android 5.0 (16,9 procent) eller version 5.1 (19,2 procent).
Den allernyeste Android-version, Marshmallow eller Android 6.0, blev frigivet oktober, og den har kun 2,3 procent af Android-folket på deres telefoner.
Læs også: Marshmallow-udrulningen står i stampe: Så få har fået den nyeste Android-version
Det vil sige, at mere end 60 procent af Android-brugerne kører med versioner af det Google-udviklede styresystem, som er 2,5 år gammelt - eller ældre.
Android er bedst - og hvad så?
Alt dette betyder, at blandt andre virksomheder med en bring-your-own-device-kultur har noget af en udfordring med at vedligeholde medarbejdernes mange forskellige Android-versioner.
Disse forskellige Android-versioner kan/kan ikke forskellige ting, da eksempelvis telefoner med ældre Android-versioner ikke altid kan afvikle de nyeste apps.
Derfor gør hele Android-platformen det mere udfordrerende for udviklere at tilpasse deres apps til alle Android-telefoner, hvilket igen kan betyde, at disse apps ikke bliver udviklet til andet end Apples iOS.
Så selvom Googles Android-system på mange områder har indhentet og også på flere områder har overgået Apples iOS-system, hjælper det ikke meget, når Android-brugerne først ser alle disse nye spændende funktioner flere måneder eller år efter, at de er blevet udviklet.
Læs også: Ligheden vokser: Syv nye Android-funktioner som har eksisteret længe i iOS
Ikke godt for sikkerheden
Heller ikke på sikkerhedsfronten er der meget godt at sige om, at de nyeste Android-versioner er så håbløst længe om at blive rullet ud til folket.
"Typisk vil de nyeste versioner af en software-platform adressere fejl, huller og andre sikkerhedsudfordringer. Det gælder for Android, ligesom det gælder for Windows, Linux og iOS," forklarer it-sikkerhedsekspert Jens Monrad fra FireEye til Computerworld.
Han fortæller, at en af hovedudfordringerne for Google og smartphone-fabrikanterne med den langsommelige Android-udrulning ligger i, at Android er meget decentralt styret.
"Apple kører mere kontrolleret og stringente opdateringer. Der er derfor også meget, der tyder på, at iPhone-brugerne får hurtigere opdateret til det nyeste, bedste og sikreste styresystem til deres telefon," siger Jens Monrad.
Og minsandten om han ikke har ret.
For både det seneste iOS 9 til iPhone og Android Marshmallow blev frigivet i efteråret 2015.
I dag har 77 procent af alle iOS-brugere iOS 9 på deres enheder, mens det som tidligere nævnt kun er 2,3 procent af Android-brugerne, som benytter Marshmallow.
Læs også:
Efter farlig sms til Android: Bare rolig iPhone-brugere, I slipper med skrækken denne gang
Oracle afslører: Så vild en forretning er Android for Google - milliarderne vælter ind