Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Atea favorit til at score endnu en kæmpe softwareordre til det offentlige

En stribe leverandører står på spring for at sikre sig en stor offentlig ordre på Microsoft-software. Men hvis det går som det plejer, løber Atea med sejren.

Startskuddet har lydt for endnu en etape i kapløbet om at levere software til det offentlige. Denne gang er det Moderniseringsstyrelsen under Finansministeriet, der har udbudt en ordre på leverance af software til i alt 25 ministerier, styrelser og andre statslige institutioner.

Udbuddet fra Moderniseringstyrelsen er blot et i en lang række såkaldte miniudbud under SKI's (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) rammeaftale for standardsoftware, som går under kodenavnet 02.06.

Trods betegnelsen "miniudbud" er udbuddet et af de helt store på det offentlige marked, og firmaet, der vinder ordren, står ifølge Computerworlds oplysninger til at gafle en omsætning på mere end 400 millioner kroner over de næste tre år.

Atea plejer at vinde

Det aktuelle udbud er dog kun et i en længere række, som ifølge SKI forventes at udløse en omsætning på op mod to milliarder kroner.

Fælles for de udbud, som allerede er afgjort, er, at det er it-mastodonten Atea, der er løbet med ordrerne.

For nylig blev Atea således udpeget som eneleverandør 54 kommuner, og indenfor det seneste halve år har firmaet også vundet en række udbud i blandt andet Region Sjælland og Justitsministeriet.

Ved siden af Atea er det firmaer som KMD, Crayon, Comparex, Fujitsu og HP, der inviteres til at afgive et tilbud.

I denne slags udbud er det prisen, der er altafgørende for, hvem der udpeges som vinder, og hidtil er det altså Atea, der har haft de skarpeste priser. Det må betyde, at Atea tjener meget tæt på ingenting på at levere Microsoft-software til de offentlige kunder.

Til gengæld kan Atea i kraft at sin store volumen holde gang i sin forretning, samtidig med at de får foden indenfor døren hos kunderne.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ateas direktør Morten Felding. Han har tidligere overfor Computerworld afvist, at Atea dumper priserne på software til offentlige kunder.

"Vi har et mål om at skabe profitabel vækst, og vi er ikke på hovedløs jagt efter tom omsætning og ønsker ikke at gå ud og dumpe priser, " lød det i januar fra Morten Felding.

Moderniseringsstyrelsen oplyser til Computerworld, at man regner med at afgøre det aktuelle udbud senere i denne måned.

Men går det som det plejer, bliver det altså Atea, der vinder den store ordre.

Læs også:

Atea snupper kæmpeopgave: Bliver eneleverandør af Microsoft-software

Atea scorer stor software-ordre efter udbuds-kludder i Region Sjælland




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere