Videostreamingservicen Netflix har for nyligt meldt ud, at selskabet lukker for udenlandske versioner af Netflix-udbuddet fra eksempelvis den amerikanske udgave af streamingtjenesten.
Det betyder altså, at danskere ikke længere kan se den amerikanske version af Netflix.
Det kan du læse mere om her: Netflix' store dilemma: Vil både lukke VPN-forbindelser og give dig alverdens tv-indhold.
Det var så Netflix' version af historien, efter selskabet reelt er blevet en global udbyder af film- og tv-serier.
VPN-selskabet NordVPN hævder dog, at det fortsat kan tilbyde eksempelvis danske brugere adgang til den amerikanske version af streamingtjenesten, hvor der blandt andet er 6.000 film for 10 dollar.
Til sammenligning er der i den danske version omkring 2.000 film for 13 dollar.
"NordVPN er blevet gjort opmærksom på nogle enkelte forbindelsesfejl, men disse er løst ved at guide brugerne gennem en alternativ forbindelse. Ydermere kan vi bekræfte, at NordVPN's service stadig virker til at tilgå den amerikanske udgave af Netflix," skriver NordVPN i en pressemeddelelse.
"Vi har klargjort en række strategier, hvis Netflix' bekæmpelse (af VPN-forbindelser, red) bliver mere aggressiv," fortsætter NordVPN i sin meddelelse.
Frygter ikke sanktioner
I sin pressemeddelelse understreger NordVPN, at Netflix' lukning for forbindelserne skyldes produktionsselskabernes ophavsret, men at den ikke tjener internetbefolkningens interesse.
Helt konkret peger NordVPN på, at Netflix' lukning af udenlandske forbindelser skyldes pres fra ophavsretshavere som Sony, der ikke ønsker sit indhold spredt ud til hele verden på én gang.
Derfor har Computerworld spurgt VPN-selskabet, om hvordan det kan vise Netflix' ophavsretsligt beskyttede indhold steder, som inkluderer Danmark.
"Vi udfordrer Netflix' beslutning (om at lukke for udenlandske forbindelser, red), fordi vi simpelthen følger vores mission med at give folk i hele verden adgang til grænseløst indhold," svarer selskabets PR-manager Raminta Lilaite til Computerworld.
Frygter I ikke sanktioner fra Netflix, når nu selskabet har forbudt de udenlandske forbindelser?
"Vi mener ikke, at vi kan blive straffet eller sanktioneret, da vores produkt simpelthen bare hjælper folk med at forbinde sig til internettet fra forskellige lande. Eksempelvis vil en amerikaner med en Neflix-konto, som rejser til Danmark, ikke være i stand til at se amerikanske tv-shows. Der hjælper vi så til," forklarer Raminta Lilaite.
Retten til at vise Netflix
Hvilken ret har I til at vise indhold, som ophavsretshaverne har forbudt i visse geografiske områder?
"Vi giver ikke bare adgang til globalt medieindhold og streamingtjenester for sjov. Vi går op i folks sikkerhed og deres privatliv. Hovedårsagen til at benytte VPN er jo at beskytte brugere mod forskelligartede trusler som eksempelvis svindel," fortæller Raminta Lilaite og fortsætter:
"Vi stræber også efter at give folk ytringsfrihed og hjælper dem med at nå indhold som Wikipedia og Youtube i lande, hvor den slags indhold er blokeret. På den måde forskelsbehandler vi ikke Netflix eller andre indholdsudbydere."
Raminta Lilaite runder af med at pointere, at privatlivets fred og adgangen til online-indhold ikke stopper ved Netflix' firewall.
"Derfor efterstræber vi at give online-beskyttelse og frihed til at lede efter indhold til alle vores brugere - lige meget hvor de er."
Udover VPN-selskabets stædighed omkring at vise alverdens Netflix-indhold via sine VPN-forbindelser, har EU også raslet med Netflix-sablen.
Mere konkret har EU meldt ud, at hvis man har købt en Netflix-konto i et land - eksempelvis Danmark - skal man kunne tage den konto med sig overalt i EU.
Det kan du læse mere om her: Nye regler på vej: Din konto til Netflix og HBO skal fungere i alle EU-lande
Læs også:
Netflix vil omkode alle film for at spare båndbredde