Mens tusindvis af danskere har klikket på en farlig sms sendt til deres Android-smartphone, kan du med to simple tricks undgå at havne i fedtefadet.
Og det vil du rigtig gerne undgå.
For dette fad er fyldt med risici for at få misbrugt dit NemID, få overtaget din telefon og afluret passwords, som du bruger på din Android-smartphone.
Det kan du læse mere om her: Farlig sms havner i danske Android-telefoner: Går direkte efter dit NemID og Mobilepay
Det ene trick
Sikkerhedsekspert Peter Kruse fra it-sikkerhedsselskabet CSIS Security Group fortæller til Computerworld om to simple tilgange, som alle Android-brugere helt generelt burde være med på.
"Du skal ind i Android-smartphonens indstillinger og sørge for, at telefonen ikke tillader app-installation fra ukendte kilder," forklarer Peter Kruse.
Det gøres ved at gå ind i indstillinger - videre til sikkerhedsmenuen - og sørge for, at der ikke er sat flueben i det felt, der hedder 'ukendte kilder'.
Hvis du undgår dette flueben, lukker du samtidig for farlige app-hentning fra uautoriserede app-butikker.
Disse app-butikker tillader ofte en del mere skrammel og farligere apps end dem, du finder i Googles egen Play-butik.
Det andet trick
For at forsegle sikkerheden på din Android-telefon yderligere, bør du ifølge sikkerhedsekspert Peter Kruse ikke tillade administrationsrettigheder til app, som du ikke kender.
Ellers kan du med tredjeparts-apps med administrationsrettigheder risikere, at telefonen sletter sig selv eller foretager opkald, som du ikke er herre over.
"Når ukendte apps ønsker administrationsrettigheder, skal du tænke dig rigtig godt om. For når du ikke kender hverken app'en eller selskabet bag den, så bør du nok afstå fra at give app'en administrationsrettigheder," forklarer Peter Kruse.
Du kan læse mere her, hvordan du optimerer sikkerheden på din smartphone her: Så meget sladrer dine apps om dig - og sådan undgår du at de gør det
Læs også:
Gallup-undersøgelse afslører danskernes lemfældige smartphone-sikkerhed