Apple vil i gang med at udvikle nye måder til at forstærke krypteringen i backup-tjenesten iCloud.
Det er målet, at krypteringen her skal være så stærk, at det bliver umuligt for Apple selv at bryde den - også selv om myndigheder eller andre med love i hånd forlanger det.
Sådan lyder det fra Apple, der for tiden er i alvorligt modvind fra amerikanske myndigheder, der har krævet, at Apple udvikler et særligt program, som kan anvendes til at tvangsåbne en iPhone, der har tilhørt Syed Rizwan Farook, som fornylig dræbte en række personer under et skyderi i amerikanske San Bernadino.
Det kan du læse mere om her:
Apple nægter at hjælpe politiet efter spion-dom: Stor iPhone-sag kan få konsekvenser for hele it-branchen
Kryptering skal være stærkere
Det er ifølge Apple hensigten, at den forstærkede kryptering skal øge sikkerheden for brugerne mod eksempelvis hacker-angreb.
Samtidig bliver det altså sværere for myndigheder at trænge ind i Apples egne servere - også selv om myndighederne har afgjort det.
Tidligere har Apple leveret oplysninger baseret på dataudtræk fra egne servere til myndighederne mange gange.
Men det nye sikkerhedslag vil betyde, at Apple ikke længere selv har adgang til iCloud's krypteringsnøgler.
Det kan for forbrugerne meget vel komme til at betyde, at Apple-brugere, der glemmer deres password til iCloud, slet ikke vil kunne få adgang til deres lager, hvor folk typisk gemmer backup af billeder, kontakter og lignende.
"Sikkerheden bliver bedre og bedre med hver software-lancering. Krypteringen bliver mere og mere avanceret, og det er også nødvendigt, hvis vil skal holde os foran skurkene," har det lydt fra Tim Cook.
Ifølge New York Times er Apple allerede gået i gang med at udvikle nye sikkerhedsforanstaltninger, der skal forhindre, at myndigheder får adgang til en iPhone - også selv om myndighederne rent faktisk er i besiddelse af et værktøj som det, Apple for tiden nægter at bygge.
Alvorlig strid
Beslutningen om at forstærke krypteringen kommer i kølvandet på den måske mest alvorlige strid, som Apple har haft med myndighederne.
Selskabet blev fornylig af en domstol dømt til at udvikle et program, som det amerikanske forbundspoliti, FBI, kunne anvende til at åbne Syed Rizwan Farooks iPhone.
Dette har Apple blankt nægtet med henvisning til, at programmet vil skabe en bagdør til alle verdens iPhones, som FBI kan anvende, samt at det truer grundlovssikrede rettigheder og andet.
Tim Cook har sammenlignet sådan et program med indførsel af kræft i telefonerne.
"Der er mange ting, som teknologi aldrig bør kunne gøre. Og måden at hindre det på, er at undlade at bygge det," har han sigt.
Det kan du læse mere om her: Her er grunden til at Apple siger "rend og hop" til FBI
Apple bliver i bataljen støttet af både Facebook, Google og Microsoft, mens FBI og det amerikanske justitsministerium tidligere har beskyldt Apple for, at udmeldingen alene skyldes hensyn til salgstal.
Myndigheder om Apples nej til at hjælpe i spion-sag: Apple tænker kun på at markedsføre sig selv
Læs også:
Flertal af amerikanerne - og Bill Gates - vil have Apple til at åbne krypteret iPhone
Bagdøre på vej i din iPhone? Så alvorlige kan konsekvenserne blive for dig og dit computer-udstyr
Apple dømt til at låse massemorders iPhone op: Sådan kan dommen ramme alle iPhone-brugere
Sagen om krypteret iPhone kan ende med kæmpe-bøder til Apple
Myndigheder om Apples nej til at hjælpe i spion-sag: Apple tænker kun på at markedsføre sig selv
Tim Cook vil have nedsat kommission i spion-sag: Se hans svar til myndighederne her
Her er grunden til at Apple siger "rend og hop" til FBI
Snowden: Apples kamp mod FBI er den største spionsag i 10 år