Knap har støvet lagt sig efter, at Apples administrerende direktør Tim Cook har udsendt et åbent brev til sine brugere om vigtigheden af kryptering, før internettet vågnede til debat.
NSA-whistlebloweren Edward Snowden har åbenbart også fulgt sagen fra sit asyl i Rusland.
For på Twitter kalder han udviklingen mellem Apple og det amerikanske myndigheder for den vigtigste tech-sag i et årti.
Samtidig kommer han med noget af en stikpille rettet mod verdens allerstørste producent af smartphone-styresystemer, Android ejet af Google, hvis forretningsmodel blandt andet handler om at samle så mange brugerdata ind som muligt.
"Stilhed betyder, at Google har valgt side, men det er ikke offentlighedens (side, red.)," skriver Edward Snowden på sin Twitter-profil.
Læs også: Apple dømt til at låse massemorders iPhone op: Sådan kan dommen ramme alle iPhone-brugere
Google kommer ind i kampen
Efter noget tøven er Googles direktør Sundar Pichai så også kommet til tasterne på Twitter.
I fem tweets erkender Sundar Pichai først og fremmest, at Apple er ude på en vigtig mission. For når it-virksomheder bliver pålagt at hacke deres egen sikkerhed, kan det gå ud over brugernes privatliv.
Samtidig skriver Google-bossen også, at selskabet bygger sikre produkter og forstår vigtigheden af, at de amerikanske politimyndigheder står over for store udfordringer med at bekæmpe terrorisme.
Derfor udleverer Google data, når myndighederne kommer med reelle ransagningskendelser.
"Men det er noget helt andet end at kræve, at selskaberne muliggør hacking på brugernes enheder og data. Det kan vise sig at skabe en bekymrende præcedens," skriver Sundar Pichai.
Han runder af med at se frem mod en åben diskussion om dette vigtige emne.
Efter nogle dages ventetid og med en mindre kraftfuld tone end Apple må vi derfor konkludere, at Google tilslutter sig æblekonkurrentens bestræbelser på ikke at bryde ind de telefoner, som selskaberne har solgt til sine kunder.
Læs også:
Apple nægter at hjælpe politiet: Ny iPhone-sag kan få konsekvener for hele it-branchen