Artikel top billede

Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Det kommer til at koste langt mere end forventet at lukke ned for Skats skandale-system, EFI. Det bringer den samlede pris for nedlukningen op på knap 1,2 milliarder kroner. Men der er flere udgifter i vente.

Det kommer til at koste op mod en milliard kroner at lukke ned for Skats kuldsejlede inddrivelsessystem, EFI, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) aflivede i september i fjor.

Det kan du læse mere om her: Skat: EFI virker ikke, og nu lukker vi det ned

Ifølge DR har Skat fået bevilget 275 millioner kroner ekstra til nedlukningen af EFI-systemet samt til udviklingen af et midlertidigt erstatnings-system.

Hertil kommer ifølge DR de 100 millioner kroner, der oprindeligt blev afsat til nedlukningen samt de oprindelige 700 millioner kroner, som det kostede at udvikle EFI - altså i alt 1,17 milliarder kroner.

Der er imidlertid langt flere udgifter i vente, i det Skat har sendt EFI's afløser i udbud. Det ventes at komme til at have kostet flere hundrede millioner kroner, når det er klart engang i 2019.

Der findes kun ganske få mulige leverandører af it-systemer af denne størrelse, og dem kender det offentlige særdeles godt, da de har været involveret i udviklingen af netop de kuldsejlede systemer, EFI og Debitormotor.

Det har Karsten Lauritzen tidligere kaldt 'et dilemma' over for Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Afløser for Skats skandalesystem skal være klar i 2019 - kammeradvokat skal undersøge EFI-leverandører

Karsten Lauritzen har desuden varslet, at han vil have skrevet skatteloven om i kølvandet på skandalen.

Det kan du læse mere om her: Markante ændringer på vej efter EFI-skandalen: Skattelov skal skrives om

Computerworld kunne for nylig afsløre, at Skat i årevis har forsøgt at slippe ud af de evighedskontrakter, der i mange år har låst offentlige myndigheder fast til CSC, KMD og IBM.

Afsløring: Skat har forsøgt at slippe ud af evighedskontrakt med CSC i 16 år

Det har blandt andet ført til, at Digitaliseringsstyrelsen har igangsat et arbejde, der skal føre til et stort opgør med de store leverandører.

Det kan du læse mere om her: Det store opgør på vej: Vil det lykkes for staten af frigøre sig fra dyb afhængighed af CSC og IBM?

Læs også:

Skat indfører ny metode for at undgå at nyt kæmpe it-system flopper som EFI

Efter EFI: Skatteministeriet kaster millioner i nyt it-system - vil selv udvikle det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere