Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google tester vildt 5G-internet i al hemmelighed: 40 gange hurtigere end 4G

Google er i fuld gang med at teste lynhurtig 5G-internet i al hemmelighed. Systemet skal distribueres via soldrevne droner, som er i luften under det hemmelige Project SkyBender.

Google er i fuld gang med at teste det, som selskabet mener kan blive den vilde afløser for 4G-internet.

Med opsendelsen af flere særlige, sol-drevne droner og anvendelsen af en ny teknologi, håber selskabet at kunne levere trådløse data-overførsler, der er helt op til 40 gange hurtigere end det nuværende 4G.

Det trådløse internet skal leveres via sol-drevne droner, som Google for tiden i al hemmelighed tester på en afsides beliggende flyveplads i den amerikanske delstat New Mexico, skriver avisen The Guardian.

Eksperimenterne pågår på det sted, som den britiske rigmand Richard Branson har bygget som hjemsted for hans Virgin Galactic-rumrejse-projekt.

Ifølge avisen har Google således siden sommer opsendt adskillige droner i det såkaldte Project SkyBender, der hører under selskabets mytiske udviklingsafdeling, som du kan læse mere om her: Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed

Flere prototyper

Google har her bygget en hel stribe prototyper af den transceiver, som skal sende de lynhurtige data-signaler.

Ifølge avisens oplysninger arbejder Google på at udvikle radio-transmissioner med højfrekvente såkaldte millimetre-wave-teknologi, der vil kunne overføre flere gigabit data hvert sekund, hvilket er 40 gange mere end 4G.

Man regner normat med, at millimeter-bølger opererer i frekvensområdet fra 30 til 500 GHz, men i Project Skybender opererer Google med frekvenser helt ned til 28 GHz.

Problemet med millimeter-bølgerne er, at de har relativt lille rækkevide.

På 28 GHz er rækkeviden således kun omkring 10 procent af rækkeviden for et 4G-signal, og derfor eksperimenterer Google med at fokusere signalet ret kraftigt, hvilket ifølge The Guardian er en meget vanskelig og energikrævende øvelse.

Centaur og Titan

Google tester SkyBender-systemet med to forskellige flyvemaskiner, nemlig det semi-automatiske Centuar-fly samt de fuldautomatiske og soldrevne Titan-droner, der har et vingespand på helt op til 50 meter.

Ifølge The Guardian hører Project SkyBender under Googles såkaldte Access-team, der også arbejder på ballon-projektet Project Loon.

Det kan du læse mere om her: Google på trapperne med Project Loon: Tusindvis af balloner snart klar til opsending

Du kan læse The Guardians beskrivelse af SkyBender her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere