Den amerikanske teknologi-kæmpe Xerox skal splittes op i to selvstændige selskaber.
Det sker, efter at har haft konstant nedgang i både omsætning og indtjening i fire år i træk-
Børsnoterede Xerox' markedsværdi er styrtdykket i de seneste måneder og ligger for tiden på under det halve af selskabets årlige omsætning på omkring 138 milliarder kroner.
I fjor droppede selskabets aktiekurs med 25 procent. Den er ifølge Wall Street Journal faldet yderligere 13 procent siden nytår.
Dermed følger Xerox i kølvandet på andre af de 'store, gamle' it-selskaber, der ligeledes er blevet tvunget af nye markeds-omstændigheder til at splitte sig op.
Mest markant har den nylige opdeling af HP været. Den kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to
Også CSC er på vej med en opdeling: Slut med CSC som vi kender det: Bliver delt op i to kæmpe-forretninger
For dem alle gælder, at deres organisationerne i løbet af mange gode år har vokset sig fede og tunge, hvilket nu gør det umanerligt svært for dem at navigere i det hastigt skiftende landskab.
Her er kodeordet 'agilitet,' og den håber Xerox at kunne få tilbage ved at splitte selskabet op i to nye selskaber med hver deres skarpe fokus på bestemte områder.
Xerox har i årevis forsøgt at få selskabets to forretningsområder - printere og kopimaskiner samt business service - til at spille sammen.
De planer lægges nu endegyldigt på hylden med opsplitningen, der vil føre til to børsnoterede selskaber - et med fokus på kontor-maskiner og et andet med fokus på service-løsninger.
Ifølge Wall Street Journal ventes Xerox at offentliggøre beslutningen snarest.
Opsigtsvækkende er det, at den kendte investor Carl Icahn med opsplitningen får kontrol over hele tre bestyrelsespladser i det kommende service-selskab.
Carl Icahn er kendt - og frygtet - som en aktivistisk investor, der ofte kræver markante ændringer i de virksomheder, som han sætter penge i.
Han købte for ikke lang tid siden 8,1 procent af Xerox, hvilket gjorde ham til selskabets næststørste investor.
Så sent som i november 2015 sagde han, at han ville indlede drøftelser om Xerox' fremtid.
Xerox beskæftiger herhjemme cirka 130 medarbejdere og omsætter for 130 millioner kroner om året.
Du kan læse vores tidligere portræt af Carl Icahn her: Ridderen af den rå profit
Læs også: Xerox-chef: Krisen presser pris, service og kvalitet