Artikel top billede

Fem af verdens bedste Counter-Strike-spillere kommer fra Danmark. Foto: Astralis ApS

Danske Counter Strike-stjerner åbner eget firma: Får fremover løn på mere end 100.000 kroner om måneden

Sidste år tjente de danske Counter Strike-spillere 100.000 kroner om måneden - hver. Nu stifter de en virksomhed i samspil med en velbeslået dansk it-entreprenør for at bringe lønnen endnu højere op.

Mange kender sikkert computerspillet Counter Strike som en sjov tidsrøver men for en udvalgt skare, er det også en forretning og et arbejde.

En håndfuld Counter Strike-spillere, der tilhører den sidste gruppe, har netop annonceret, at de etablerer deres egen virksomhed med penge fra iværksætterikonet Tommy Ahlers i ryggen.

"Vi har arbejdet hårdt på at skaffe finansiering til at bygge et Counter Strike-hold i verdensklasse. Det handler ikke kun om konkurrenceudbetalinger, men om at skabe et miljø uden usikkerhed om, at lønnen kommer ind på kontoen og andre utrygheder, der kan påvirke præstationerne," fortæller Frederik Byskov, der står for den daglige drift af virksomheden og medstifter i firmaet, der i alt har seks ansatte ud over spillerne.

"Jeg har beskæftiget mig med e-sport i 10 år. De første ni har været næsten uden betaling, men nu er det blevet mit hovederhverv."

De fem spillere har tidligere deltaget i konkurrencer på holdet Team SoloMid, og de har skrabet omkring tre millioner sammen i præmiepenge sidste år, så det er en ganske udmærket forretning at være e-sportsmand i den tunge ende.

Men nu skaber de så et helt nyt hold, der er blevet døbt Astralis, som de også selv bliver medejere af.

"Spillerne er en integreret del af et hold, og som konsekvens af det er alle blevet aktieejere i selskabet. Sidste år tjente hver spiller cirka 100.000 kroner om måneden. Det beløb bliver større nu."

E-sport som erhverv

Ved at bygge holdet op på denne måde forsøger virksomheden, at placere sig endnu mere markant på e-sportsscenen, der er blevet en gigantisk forretning.

Holdet, der netop har afsluttet den første turnering, DreamHack i Leipzig, er allerede blevet eksponeret for mere end 2 millioner fans.

"Det er en del af forretningsplanen, at pengene også skal komme fra sponsorater og fra merchandise. Både i form af eksempelvis trøjer, men også in-game køb via eksempelvis spiltjenesten Steam," fortæller han.

I lande som Sydkorea har computerspil samme betydning, som eksempelvis fodbold har i Danmark. I 2017 forventes det estimerede antal faste seere på verdensplan at nå 145 millioner.

Læs også: 18-årig dansker vinder 100.000 kroner i World of Warcraft-verdensmesterskabet

It-millionær åbner også kassen

Det er den danske it-millionær Tommy Ahlers, som er kendt for Zyb og Podio, og kapitalfonden Sunstone Capital, der har investeret millioner i selskabet Astralis ApS.

Jakob Lund Kristensen, der også er storaktionær og en af stifterne, fortæller i et interview med TV2, at han regner med en omsætning i Astralis på mellem 15 og 20 millioner kroner allerede i år.

Som udgangspunkt vil klubben satse på Counter-Strike, men der er planer om at udvide forretningen med andre spil.

"Med denne investering kan vi opnå status som en international aktør, og det er lige præcis, hvad vi har tænkt os at blive."

Læs også

Massiv svindel med e-sport

Sidney Lee tæver spil-interesserede i Tivoli

ZYB-millionær i nyt it-håb: Facebook til firmaer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2025

Hvordan du orkestrerer og opdeler SAP-projekter for at opnå gevinster hurtigere? Hvordan påvirker AI fremtiden for SAP i almindelighed og måske også din virksomhed? Dette er blot nogle af de svar du får ved at deltage på denne spændende konference.

03. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere