To personer med tilknytning til en af de værste online-afpresningsbander er blevet arresteret via en fælles indsats fra politistyrker fra Østrig, England, Tyskland og Bosnien-Hercegovina.
Det skriver det fælleseuropæiske politi Europol på sin hjemmeside, efter organisationen har fået hjælp til arrestationerne fra blandt andet det verdensomspændende Interpol.
Arrestationen omhandler et nøglemedlem og en person tilknyttet gruppen DD4BC, som er en af de hackergrupper, der har været særdeles aktive med at sende DDoS-angreb i hovedet på virksomheder - for derefter at kræve en løsesum.
Har været forbi Danmark
DD4BC har også været forbi Danmark, hvor gruppen har angrebet virksomheder.
Det har Computerworld tidligere skrevet om her: It-bander til danske virksomheder: Betal - eller vi sætter gang i et DDoS-angreb
DD4BC har ifølge en rapport fra it-netværksselskabet Akamei i 2015 stået bag 114 angreb mod netbanker, medieorganisationer og spilfirmaer.
Selskaberne har således alle mærket DDoS-angrebenes ødelæggende kræfter, som med en overbelastning af forespørgsler til en hjemmeside lukker den ramte virksomheds site - og dermed indtjeningskanal - ned for omverdenen.
Et stort problem i Europa
Europol glæder sig naturligvis over, at en af DD4BC-gruppens nøglemedlemmer er blevet fanget sammen med en person med tilknytning til gruppen.
Læs også: Når DDoS-angreb rammer Danmark: Sådan svarer TDC igen via backbone-nettet
Men ligesom én svale ikke udgør en hel sommer, er to arresterede medlemmer af en hackergruppe ikke lig med, at DDoS-bandernes hærgen er forbi.
Slet ikke.
"DDoS-angreb udgør stadig en betydelig trussel mod EU og hinsides. Denne type afpresningsangreb er blevet en veletableret kriminel forretning, som har ramt tusindvis af ofre over hele kloden, mens antallet af urapporterede angreb formentlig er meget højere," skriver Europol på sin hjemmeside.
Den europæiske politimyndighed benytter samtidig lejligheden til at advare virksomheder mod at betale for at slippe ud af et DDoS-angreb.
"Virksomheder, der betaler løsesum til afpresserne, risikerer at fremstå sårbare og blive mål endnu en gang, hvor pengesummen er blevet forhøjet," lyder det fra Europol.
Læs også:
Se oversigten her: Sådan rammes du af DDoS-angreb
Pas på: DDos-angreb ofte skalkeskjul for langt mere alvorlige angreb i skjul