Der er langt mellem danskerne i Airtames udviklingsafdeling.
Helt præcist er der kun én eneste dansker.
Han blev hyret for nogle måneder siden sammen med en håndfuld af sine udenlandske medstuderende fra DTU.
Det er der flere grunde til, hvis man spørger CTO og medgrundlægger af Airtame, Attila Sükösd. En af dem er, at der er meget få danske udviklere, som er dygtige nok.
"De fleste af vores udviklere er nok udenlandske, fordi det er svært at finde talentfulde medarbejdere til vores stillinger. Vi arbejder jo med cutting edge-teknologi, så der er ikke så mange, der har styr på det endnu," forklarer Attila Sükösd.
Dropper 95 procent af ansøgerne
Allerede før jobsamtalerne er der mange ansøgere, som ryger i svinget. For niveauet er bare ikke til det. For at sikre mod ukvalificerede ansøgere, skal man nemlig løse en række tekniske udfordringer online, før man kan komme til samtale hos Airtame.
Og det tynder betragteligt ud i ansøgerfeltet beretter Attila Sükösd.
"Vi dropper måske 95 procent af ansøgerne. Dem, vi leder efter, er typerne, som ikke bare går på universitetet, men som har små projekter, bare så de kan lære noget mere. Folk som ikke skal holdes i hånden, når de skal arbejde med ny teknologi."
Dem er der tilsyneladende ikke så mange af i Danmark. Og de få, der er, leder bestemt ikke efter en stilling i et startup.
Det kan du læse mere om her: Erfarne udviklere ved en skillevej: Stor, sikker virksomhed eller drømmen og gevinsten hos en startup?
"Vores indtryk er, at de virkeligt kvalificerede folk allerede har gode stillinger, og enten leder de ikke efter nyt job eller ikke kender til os."
Derfor er Airtame begyndt at skrive direkte til kvalificerede kandidater for at lokke dem ind i folden, men det har ikke lønnet sig endnu.
"Jeg tror personligt, at danske udviklere er mindre risikovillige end udenlandske udviklere. De leder simpelthen mere efter sikkerhed i ansættelsen, end udenlandske udviklere gør," vurderer Attila Sükösd.
Derfor prøver Airtame også at fange udviklernes interesse, før de er lullet ind i en tryg fornemmelse hos en af de store it-kæmper.
"Vi tager ud til universiteterne for at tale om vores forretning og skabe opmærksomhed hos de studerende. Det har vi gjort i et halvt års tid nu."
Det har indtil videre resulteret i Airtames eneste danske udvikler, i et hold af 15 udviklere.
Der er ikke længere brug for danskere
Men hvorfor vil Airtame overhovedet have danske medarbejdere, når det er til at få udviklere fra resten af verden?
"Folk fra Danmark plejer at passe bedre ind, og vi kan møde dem ansigt til ansigt, før vi ansætter dem. Derfor er det vigtigt for os at have en lokal gruppe af kandidater at trække på," lyder det fra Attila Sükösd.
Men måske er behovet for danske udviklere i virkeligheden bare en fase, som en startup som Airtame vokser fra.
For når man spørger Attilla Sükösd, hvad det betyder for Airtame, at firmaet kun har en enkelt dansk udvikler, er svaret ikke lovende for danske udviklere.
"Jeg tror ikke, at det betyder så meget. Det giver en rigtigt fin stemning, at vi har så mange forskellige nationaliteter ansat. Man kan lære noget nyt om andre kulturer og verdensdele bare ved at tale med sine kolleger."
Til februar kan Airtames medarbejdere udvide deres kulturelle horisont, når en af firmaets nyeste ansatte flytter til Danmark fra Australien.
Læs også: Har du den rette it-profil? Denne type it-folk vil store danske it-virksomheder ansætte i 2016