Et af landets små og ukendte teleselskaber genopstår onsdag med nyt navn og helt nye produkter på hylderne.
Telecomplus har vokset sig stor på det danske telemarked ved at koncentrere sig om forudbetalte telefonkort med billig udlandstelefoni, som hovedsageligt bliver solgt i etniske butikker.
Onsdag kommer der langt flere retter på menukortet, selv om direktør Sandeep Sander endnu er tilbageholdende med oplysninger om priser og andre detaljer.
Han mener dog, at telekortet stadig har stort potentiale i Danmark, og det kan tyde på, at det også skal udbredes til nye forretningsområder.
I hvert fald er A+ Telecom, som selskabet har skiftet navn til, klar til at deltage i slaget om de danske mobilkunder. Der er indgået aftale om at købe sig ind på både TDC's og Sonofons mobilnetværk.
A+ Telecom er søsterselskab til bredbåndsleverandøren Arrownet, som satser på antenneforeninger og den trådløse FWA-teknologi. Det betyder, at Arrownets 25.000 kunder også vil få tilbudt de nye produkter fra A+ Telecom, men også, at Arrownet kan levere teknologi til teleselskabet.
Teleselskabet får også mulighed for at tilbyde ADSL, da det har indgået en aftale med TDC på det område. Hvis kunderne bor i et område, som Arrownet dækker med bredbånd, så kan tjenesterne i stedet leveres af søsterselskabet. Det fortæller Henrik Lind, der er direktør for Arrownet, som han selv stiftede ved at købe svenske Arrowheads danske forretning.
Sandeep Sander pointerer, at A+ Telecom vil gå efter at levere en samlet pakke til kunderne, som indeholder både bredbånd, telefoni og mobiltelefoni. Erhvervskunder kan også få IP-telefoni, hvis de ønsker det. Netop den samlede pakke skal både gøre det lettere for kunderne og give besparelser.
De helt store virksomheder vil A+-koncernen levere kraftige datalinier til fra sit tredje selskab, der har efternavnet Networks. Det driver et landsdækkende telenet, som Arrownets kunder i hele landet er koblet op til. Det net kan andre teleselskaber og store virksomheder også leje sig ind på.
A+-koncernen har ventureselskabet Nordica, som investoren Mogens Kjær står bag, som største aktionær med 40 procent. Otto Møndsteds Fond, som manden bag margarine-fabrikken med Oma-mærket lagde navn til, ejer gennem sit investeringsselskab 20 procent, mens Henrik Lind og andre ledende medarbejdere sidder på resten.
Ifølge Henrik Lind er det naturligt, at Arrownet og det nye teleselskab smelter mere og mere sammen, efterhånden som Arrownet får udvidet sit eget netværk. På den måde kan teleselskabet nemlig gøre sig fri af TDC.
Henrik Lind skønner, at Arrownet gennem antenneforeninger og FWA i løbet af nogle år kan nu ud til mellem en halv og en million danske husstande.