Det kan godt være, at regeringen og Folketinget har store planer om en bedre digital infrastruktur i Danmark, hvor ikke mindst en bedre mobildækning i hele landet er et af hovedtemaerne.
En ting er dog som bekendt visioner og målsætninger på Christiansborg, noget andet er den praktiske virkelighed, teleselskaberne møder, når de rundt omkring i landet gør klar til at opgradere deres netværk.
For det er langt fra alle, der ønsker en mobilmast i baghaven.
Et konkret, aktuelt eksempel på dette finder man i landsbyen Sandager i Assens Kommune på Fyn.
Her ønsker Telenor at sætte en ny mobilmast på hele 42 meter op for at kunne forbedre dækningen i området, men den plan er det lokale menighedsråd ikke begejstret for.
Læs også: Her er regeringens nye bredbåndsplan: Sådan skal 300 millioner sikre dig bedre bredbånd
Fyens Stiftstidende skriver, at menighedsrådet i Sandager Kirke har klaget over maste-planerne, fordi masten vil komme til at skæmme Sandager visuelt.
"Sandager Kirke med det markante spir er 32 meter høj. At placere en 42 meter høj gittermast lige i området vil set fra alle sider være en skændsel for Sandager By og dens Kirke, og et øjebæ," lyder det blandt andet fra kirkeværge Jørgen Bang i klagen ifølge Fyens Stiftstidende.
Der argumenteres i klagen blandt andet for, at kirken har været en del af Sandager i 1000 år og er vartegnet i byen.
"Og så vil man se en konkurrent til vartegnet, der er 10 meter højere end kirken. Det vil vi ikke være med til," lyder det videre.
Mens maste-sagen fra Sandager, der i øvrigt har et par hundrede indbyggere, naturligvis er en lokal diskussion, er det også et eksempel på et lidt bredere problemstilling i vores samfund.
For selvom menighedsrådet i Sandager skam har foreslået en anden placering af masten, så lyder det også i klagen, at eventuelle strålinger gør beboerne utrygge, skriver Fyens Stiftstidende.
Deltag gerne i debatten herunder: Hvordan vil du have det med en mobilmast i baghaven?
Læs også:
4G-samtaler i Danmark: Her er teleselskabernes tidsplaner for VoLTE
Her er regeringens nye bredbåndsplan: Sådan skal 300 millioner sikre dig bedre bredbånd