Artikel top billede

Derfor kan Rigspolitiet slippe ustraffet fra 19 års udbudsmangel: Ingen vil lægge sig ud med så stor en kunde

Hvis Rigspolitiets 19 år lange parløb med CSC skal have konsekvenser, skal det anmeldes til Klagenævnet for Udbud. Men branchen vil ikke lægge sig ud med en potentiel storkunde, og IT-Branchen mener, at medlemmerne selv må klare den sag.

Rigspolitiet har i 19 år set stort på reglerne for udbud og forholdt danske it-virksomheder muligheden for at byde på en række million-kontrakter.

I stedet har Rigspolitiet gang på gang fornyet kontrakterne med CSC, der senest i 2014 kunne indkassere en kontrakt på 24 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her

Sagen kan ende med at være ganske uden konsekvenser for Rigspolitiet. For ingen vil melde en potentiel storkunde til Klagenævnet for Udbud.

Computerworld har talt med flere kilder i it-branchen, som udenfor citat giver udtryk for, at man hellere vil sidde på hænderne og håbe, at en anden træder frem, end selv at anmelde Rigspolitiet - eksempelvis brancheorganisationen IT-Branchen.

Blandt de kilder, som gerne står frem, er der da heller ikke nogen særlig entusiasme at spore.

Skal gå til IT-Branchen

Hos CGI har administrerende direktør Martin Petersen ikke planer om at anmelde Rigspolitiets regelbrud.

Han mener, at brancheforeningen IT-Branchen er et naturligt forum for sager som denne.

"Det er en dialog, som jeg må tage med IT-Branchen. Det vil jo være naturligt, hvis medlemmerne diskuterer håndteringen af det her."

Og netop IT-Branchen er et godt bud på en anmelder. Som brancheforening er IT-Branchen ganske fri for bekymringer om forholdet til Rigspolitiet ved fremtidige udbudsrunder.

It-Branchen skal ikke have noget klinket

Men hvis danske it-virksomheder håber, at deres brancheforening skal komme til deres redning, skal de nok væbne sig med tålmodighed.

Administrerende direktør i IT-branchen, Birgitte Hass, kan nemlig ikke se, at det skulle være IT-Branchens opgave at blande sig i den slags.

"Det gør vores medlemmer absolut selv i den udstrækning, de finder det opportunt," lyder svaret fra Birgitte Hass.

Vi har talt med medlemmer af IT-Branchen, som gerne så, at I tog det på jeres kappe at anmelde Rigspolitiet til Klagenævnet for udbud. Hvad siger du til det?

"Vi tager dialogen internt"

Men kommer IT-Branchen til at tage det på sig for sine medlemmer at anmelde rigspolitiet til Klagenævnet for Udbud?

"Jeg er nødt til at sige, at vi tager dialogen internt, og vi har ikke nået at tage den endnu. "

Men hvornår tager I så den dialog?

"Det kan jeg ikke svare på. Vi tager dialogen internt."

Men er det rimeligt, at Rigspolitiet i 19 år forholder jeres medlemmer muligheden for at byde på kontrakter, som ifølge loven skal i udbud?

"Vi tager dialogen internt."

Computerworld har gentagne forsøgt at få en udtalelse fra CSC og Rigspolitiet, men parterne stiller ikke op til interviews.

Du kan se de spørgsmål, som computerworld gerne vil stille CSC og Rigspolitiet her: Total tavshed fra Rigspolitiet og CSC om manglende udbud: Her er computerworlds spørgsmål.

Før Rigspolitiets radiotavshed lød forklaringen blandt andet, at CSC ikke havde leveret nok systemdokumentation til at Rigspolitiet kunne skrive udbudsmateriale.

Men den undskyldning er ikke brugbar.

Det kan du læse mere om her: Ekspert: rigspolitiet er selv skyld i 23 års udbudsmangel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere