Artikel top billede

Fusion i telebranchen: Telefirmaer går sammen for at udfordre mægtige TDC

Fusion: Telefoni i skyen skal udfordre TDC og mangedoble omsætning hos televeteraner. Prisen bliver helt afgørende, mener ekspert.

Det danske tele-selskab Connection (tidl. Tele-punkt) er gået sammen med det britisk-ejede Firstcom i en satsning på at levere telefoni-løsninger i den lave ende af erhvervsmarkedet.

Connection har hidtil udviklet og solgt hostede teleløsninger. Med fusionen udvider man produktpakken til også at omfatte Firstcoms cloud-baserede telefoni-platform, der integrerer mobil- og fastnettelefoni og internet.

"Vores salg af traditionelle telefon-anlæg og Firstcoms egenudviklede telefoni-løsninger supplerer hinanden perfekt. Så nu kan vores kunder få en udvidet pakke med Firstcoms cloud-løsning og teleforbindelser," siger direktør i Connection, Dion Olsen.

Selskabets kernekunder er virksomheder fra 10 til 250 ansatte. Dion Olsen anslår, at Connection med en kundebase på omkring 11.000 virksomheder i dag har en markedsandel i det segment på 20-25 procent.

Kvalitet er vigtigere end vækst

Fusionen åbner ifølge de to firmaer for et mersalg til både eksisterende og nye kunder. Dion Olsen forventer, at man i løbet af et par år vil kunne booste årsomsætningen fra de nuværende knap 100 millioner kroner til et sted mellem 300-500 millioner. Men vækst er ikke det vigtigste for selskabet.

"Lige nu har vi rigeligt at gøre med at få de eksisterende kunder over på den fulde produktpakke. Vi skal ikke ud og være markedets billigste. For os er det ikke vigtigt, at være de største, men at være de bedste," siger Dion Olsen.

Den aktuelle fusion sker ved, at Firstcoms britiske ejere - TMT Asset Management og investeringsselskaberne Oakfield og Beechbrook - lægger i alt 45 millioner kroner på bordet og dermed får bestemmende indflydelse i Connection.

Efter fusionen vil Connection have 75 medarbejdere fordelt på seks afdelinger rundt om i landet.

En udfordring af TDC

Connection var i begyndelsen af 1990erne det første firma, der brød det daværende Tele Danmarks (nu TDC) monopol på salg af omstillingsanlæg. Selskabet blev dengang kendt under navnet Tele-Punkt.

Netop TDC er stadig den helt dominerende spiller på markedet for erhvervstelefoni, og ifølge markedsanalytiker i Sydbank, Morten Imsgard, er fusionen af Connection og Firstcom udtryk for at konkurrencen om især de mindre erhvervskunder er "benhård".

"I forhold til det store TDC fylder Connections 11.000 kunder stort set ingenting, men det er nok til at kunne udfordre i et bestemt segment af markedet. Der er ingen tvivl om, at de to selskaber gerne vil prøve at drille de store og fravriste TDC kunder," siger Morten Imsgard til Computerworld.

"Men langt hen ad vejen er det prisen, der er afgørende. Specielt de mindste virksomheder ser på, at priserne i det private marked er meget lave, og derfor vil de ikke betale ret meget for helt simple ydelser."

Han peger på, at TDC så sent som i sommer købte selskabet af Justphone netop for at kunne levere skræddersyede telefoni-løsninger netop til de mindre virksomheder.

"TDC har på det seneste fokuseret produkter og løsninger, der retter sig mod de små erhvervsdrivende. Det er en understregning af, at det er et attraktivt marked, og at der ligger indtjening og venter for de selskaber, der mestrer det her segment," siger Morten Imsgard.

Derfor er det logisk, at en mindre spiller som Connection/Firstcom lægger op til at konkurrere på stærkere teknologiløsninger, mener han.

Læs også:

Konkurs: TDC Erhvervscentre lukker på stribe

TDC-partnere blev droppet af TDC - nu indgår de samarbejde med Telia




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere