En årlig vækst i den mobile datatrafik på 45 procent.
Det er, hvad der er udsigt til i de kommende fem år ifølge Ericssons netop offentliggjorte Mobility Report.
Det er især datatrafikken fra smartphones, der står til at stige - med en årlig vækst på 50 procent.
Udviklingen ses konkret ved, at en gennemsnitlig smartphone-bruger i Vesteuropa i dag har et månedligt dataforbrug på 2 gigabyte.
I år 2021 venter Ericsson, at det vil være steget til 18 gigabyte.
Læs også: Du er heldig: Netop dit teleselskab har (også) Danmarks bedste mobilnetværk
Selvom særligt Vesteuropa og Nrdamerika skiller sig ud med dette data-boom, er der tale om en generel global bevægelse mod de mobile data-løsninger.
"I øjeblikket er der ligeså mange abonnementer i verden, som der er mennesker, og hvert eneste sekund aktiveres 20 nye abonnementer til mobilt bredbånd," skriver Ericsson i rapporten.
"Væksten i den mobile datatrafik skyldes både det stigende antal smartphone-abonnementer, særligt til LTE-smartphones, og et øget dataforbrug per abonnenent," skriver Ericsson, der venter, at den totale datatrafik på mobilnetværkene vil blive tidoblet over de kommende fem-seks år.
Disse apps suger data
Det mest interessante ved rapporten er, at det også fremgår hvilke apps, det er, der får brugerne til at suge så store datamængder ned på smartphonen.
"I mange mobilnetværk i dag er 50-70 procent af videotrafikken fra YouTube," kan netværksselskabet blandt andet afsløre.
Den anden store data-sluger er ikke overraskende Netflix.
På de markeder, hvor Netflix har lanceret services, ligger streaminggigantens andel af den samlede videotrafik ifølge Ericsson på 10-20 procent.
Overordnet set står video for cirka halvdelen af al trafikken, og set i det lys må man sige, at en tjeneste som YouTube har en ganske stor betydning for udviklingen i dataforbruget.
Læs også: LTE/4G: Sådan er hastigheden og dækningen hos TDC, Telia, Telenor og 3
Video vil blive endnu mere dominerende i de kommende år på grund af de mange nye streaming-tjenester, der hitter hos forbrugerne.
I 2021 vil videotrafikken udgøre hele 70 procent af den samlede trafik.
De øvrige former for data, der vil dominere i 2021, er sociale netværk, softwaredownloads og -opdateringer, webbrowsing, lyd og en større kategori af "andre" typer data.
De danske 4G-netværk
Herhjemme har de fire store teleoperatører - TDC, Telia, Telenor og 3 - investeret massive summer i deres 4G/LTE-netværk.
I øjeblikket arbejder flere af dem også med LTE Advanced og såkaldt tredobbelt carrier aggregation, der skal hjælpe med at øge kapaciteten i netværkene yderligere for at kunne følge med datavæksten - læs om et eksempel på det her.
Læs også:
Du er heldig: Netop dit teleselskab har (også) Danmarks bedste mobilnetværk
LTE/4G: Sådan er hastigheden og dækningen hos TDC, Telia, Telenor og 3
Derfor bliver 4G ikke en erstatning for hverken kobber eller fiber