Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Her er de 10 apps som din arbejdsgiver hader mest

For mange virksomheder er medarbejdernes brug af bestemte apps en pestilens. Her er de 10 mest forbudte apps i 6.000 amerikanske virksomheder - samt de 10 mest udbredte.

Vi har alle vores smartphones fyldt med apps, som vi anvender i varierende grad.

Det er dog langt fra altid, at vores arbejdsgiver bryder sig om brug af ikke mindst fildelings-apps og sociale apps på firma-telefonen.

Årsagerne kan selvfølgelig være mange, men det drejer sig ofte om sikkerheds-bekymringer, hvor arbejdsgiveren og de it-sikkerhedsansvarlige i virksomheden er bekymrede for, at der skal blive lækket vital information via de forskellige private apps.

Netop it-sikkerhed spiller i disse år en stadig større og større rolle i virksomheder i takt med, at it-landskabet bliver mere og mere komplekst og hackerne dygtigere og dygtigere.

Det kan du læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Det amerikanske mobilselskab Mobilelron har spurgt 6.000 af selskabets virksomheds-kunder, som anvender dets sikkerheds-software, om, hvilke forbruger-apps de enten har blokeret eller blacklistet for medarbejderne.

Her kommer listen:

1: Dropbox.

2: Angry Birds.

3: Facebook.

4: Microsoft OneDrive.

5: Google Drive.

6: Box.

7: Whatsapp.

8: Twitter.

9: Skype.

10: SugarSync.

Mange fildelings-tjenester

Halvdelen af de af it-afdelingen uønskede apps på medarbejdernes firmatelefoner er altså fildelings-tjenester.

De udgør da også en væsentlig risiko for både at få suget farlig malware ind i virksomheden samt for at få lækket ellers fortrolige dokumenter.

For de it-ansvarlige er problemet med fildelings-tjenesterne især, at de mister kontrollen med dokumenter, som bliver hevet ud af virksomhedens systemer og over i fildelings-tjenester - også selv om medarbejderne anvender dem, fordi det er praktisk og fordi de måske agter at arbejde videre på dokumenterne, når de kommer hjem.

For de it-ansvarlige er løsningen her dels at udforme en passende policy og dels lancere egne løsninger, som er mindst lige så effektive og egnede til opgaven som de medier, som medarbejderne anvender.

Det hører med til listen, at mange af de adspurgte virksomheder faktisk accepterer brug af de betalte virksomheds-løsninger af de pågældende apps - men altså ikke den gratis forbruger-version.

Mobilelron har også spurgt de 6.000 virksomheder om de apps, som de i dag primært anvender.

Her er de mest udbredte apps:

1: Salesforce.

2: Goodreader (PDF-læser til iOS)

3: Microsoft Office Suite.

4: Cisco AnyConnect.

5: Box.

6: Cisco Webex.

7: Skype for Business.

8: Google Docs.

9: Evernote.

10: Xora Mobile Worker.

Har din arbejdsgiver forbudt apps? Er det fair? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Tre ud af fire apps fejler på den helt basale sikkerhed

Internet of things er på trapperne: Fem skridt mod bedre sikkerhed

Digital sikkerhed: Det er da meget godt med processer - men du får ikke god sikkerhed uden god teknologi

Pas på: DDos-angreb ofte skalkeskjul for langt mere alvorlige angreb i skjul

Ny tjeneste på vej: Microsoft går i krig mod Dropbox

Privacy-bekymringer: Her er de data om dig, Microsoft opsnapper i Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere