Artikel top billede

Gartner klar med ny hype cycle: Se de hotte og hypede it-trends her

Hvornår er de nye, hotte og hypede teknologier modne, og hvornår skal du hoppe med på de nye it-trends? Det får du hjælp til med Gartners nye hype cycle for 2015. Se den her.

Teknologier kommer og går - nogle består, andre forgår.

Nye it-trends skyder frem hvert eneste år, og det kan være sin sag som CIO og it-organisation at spotte de teknologier, der har det største potentiale - og at gennemskue, hvor modne (eller umodne) de forskellige teknologier er.

For alle teknologier gennemgår en livscyklus, hvor de blandt andet når et hype-peak på tidspunkt, derefter typisk skuffer lidt i en periode, før de så alligevel viser sig at rumme en masse reel værdi.

Du skal fokusere på innovation

Det er denne bevægelse, som Gartner hvert år beskriver med sin berømte hype cycle, og nu er 2015-udgaven netop frigivet.

"I år opfordrer vi CIO'er og andre it-ledere til at dedikere tiden og energien til at fokusere på innovation frem for blot trinvise forbedringer i forretningen og samtidig at hente inspiration ved at scanne bredere end blot til grænserne af ens egen industri," lyder det fra rådgivningsfirmaet.

Læs også: Gartner: Her er de vigtige teknologier i 2015

På dette års hype cycle fremhæver Gartner blandt andet de selvkørende biler øverst på hype cyclen, hvor forventningerne er skruet helt i vejret (og også mere end teknologierne kan bære).

Her finder man også internet of things og 'advanced analytics with selv-service delivery'.

Samtidig er en teknologi som augmented reality hastigt på vej mod 'skuffelsens dal', hvor den vil befinde sig i et stykke tid, før augmented reality om fem til ti år ifølge Gartner når sit reelle potentiale som teknologi.

Interessant er det i den forbindelse at se, at det netop er der - hvor teknologien er moden og den potentielle værdiskabelse reel - at en teknologi som 3D printing til virksomheder er på vej hen, ligesom også 'gesture control' er ved at være modnet som teknologi.

Samtidig lyder en generel anbefaling til virksomhederne fra Gartner:

"Efterhånden som virksomheder fortsætter rejsen mod at blive digitale forretninger, vil det at identificere og benytte de rigtige teknologier på det rette tidspunkt være kritisk."

Her er Gartners hype cycle for 2015:

Læs også:

Gartner: Her er de vigtige teknologier i 2015

Her er de nye teknologier, der ændrer vores verden

Rødglødende it-trends tvinger din arbejdsplads til store forandringer




IT-JOB

Story House Egmont A/S

Application Specialist

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist med overblik og koordineringsevner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere