Videndeling skaber it-vækst i Århus

Århus-selskabet Key2know, som sælger konsulentydelser og udvikler software til videndeling og e-learning, voksede næsten 60 procent sidste år. Nu er videndeling også ved at blive et konkurrenceparameter i produktionsvirksomheder, så direktøren spår om endnu bedre tider.

Erik Ove Nielsen, stifter af og tidligere direktør for EDB Gruppen i Herning, så helt rigtigt, da han i 2000 besluttede sig til at bygge sin næste forretning op omkring intellektuel kapital.

Det blev til Århus-selskabet Key2know, som Erik Ove Nielsen i dag ejer 50 procent af, og som har udviklet sig til en af succeshistorierne i den danske it-branche.

For knap en måned siden købte Key2know de 18 danske medarbejdere i det konkursramte Lotus-hus Mindcom, så der i dag bliver skrevet 50 lønsedler ud i virksomheden.

Sidste år voksede omsætningen med 58 procent, oplyser ledelsen i det netop offentliggjorte regnskab, hvor der dog ikke bliver sat tal på salget. Overskuddet blev fordoblet til 1,2 millioner kroner.

Markedet vokser med 30 procent

Administrerende direktør Bo Sejer Frandsen er ikke i tvivl om, at der er endnu bedre tider på vej. For det første vokser markedet for videndeling og e-learning med mellem 20 og 30 procent om året.

- For det andet ser flere og flere virksomheder - også inden for produktion - videndeling som et konkurrenceparameter, forklarer direktøren.

Key2know har selv udviklet moduler, som bygger oven på software fra blandt andet Lotus og Microsoft. Desuden har selskabet agenturer for udenlandsk software. Med købet af Mindcom er der kommet distributører i Norge og Sverige til, og lige nu ligger Bo Sejer Frandsen i forhandlinger med tyske distributører.

Key2know A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Bruttofortjeneste13,710,6
Resultat af primær drift (EBIT)1,71,1
Resultat før skat 1,70,9
Resultat1,20,7
Egenkapital31,8
Antal ansatte2620
Kun en tredjedel af virksomhedens omsætning stammer dog fra licenser. Resten hentes på konsulentydelser.

Det skyldes, at Key2know helst vil være med i hele projektet, når en virksomhed indfører systemer til videndeling. Konsulenterne starter med at analysere behovet og kan derefter anbefale, hvilket værktøj der er brug for og være med hele vejen, til det er installeret og i drift.

Kunderne er landets største virksomheder og offentlige myndigheder i blandt andet sundhedssektoren. Med så store virksomheder er konkurrenterne også meget større end Key2know selv. De tæller blandt andre Accenture, Rambøll Management (tidligere PLS) og Fujitsu.

- De har selvfølgelig bredere kompetencer end os, men vi arbejder ud fra filosofien om kun at gøre, hvad vi er bedst til. Derfor kan vi også tilbyde noget, som ikke mange andre kan matche, vurderer Bo Sejer Frandsen.

Han forventer, at væksten i år lander mellem 40 og 50 procent. Hvis omsætningen fra Mindcom tælles med, bliver væksten snarere 70 til 80 procent, vurderer direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere