It-giganten Ateas rolle i bestikkelsessagen i Region Sjælland kommer ikke til at stå i vejen for firmaets muligheder for at levere it-udstyr til offentlige kunder.
Det står klart efter at SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) netop har udpeget Atea som vinder af en tre-årig SKI-rammeaftale om levering af pc'er til 77 kommuner.
De tilsluttede kommuner er dermed bundet til at at købe deres nye pc'er hos Atea, så længe aftalen løber, og hos SKI forventer man, at aftalen vil indbringe Atea en samlet omsætning på op mod en halv milliard kroner.
"SKI har evalueret de indkomne tilbud på den forpligtende kommunale aftale 50.40 Computere og It- tilbehør, Delaftale 1 - Computere. Atea A/S har afgivet det bedste tilbud og vinder dermed kontrakten," skriver SKI på sin hjemmeside.
Udover stationære og bærbare pc'er omfatter aftalen også levering af skærme og docking-stationer.
Rammeaftalen er ifølge Computerworlds oplysninger vundet i konkurrence med leverandører som Dustin, Comm2ig, Edgemo og KMD.
Det bliver producenterne Dell og Lenovo, der skal levere hardwaren, som altså sælges gennem Atea.
Atea i modvind
Atea har seneste uger været ude i et hårdt blæsevejr i forbindelse med sagen om mulig bestikkelse i Region Sjælland.
Flere nuværende og tidligere ansatte i Atea - herunder Ateas administrerende direktør Morten Felding - er er sammen med it-folk fra Region Sjælland og Rigspolitiet sigtet i sagen. I alt er 13 personer sigtet, og tre sidder fortsat varetægtsfængslet efter en større politiaktion den 8. juni.
Som reaktion på sagen har SKI afkrævet Atea flere redegørelser, om firmaets rolle i sagen, ligesom Atea har måttet love kraftige opstramninger i sin interne kontrol med igangværende indkøbsaftaler.
Atea har desuden strammet op på sine retningslinier for rejser og kundegaver.
Det kan du læse mere om her:
Atea forbyder kundegaver og indfører whistleblower-ordning efter bestikkelsessag
Uroen har undervejs ført til, at SKI meget usædvanligt valgte at sætte udbuddet af den nye rammeaftale på pause indtil Atea havde givet sin version af sagen.
Men efter at Atea har haft lejlighed til at forklare sig har SKI altså valgt fortsat at satse på firmaet som leverandør.
SKI gør dog opmærksom på, at tildelingen af den nye rammeaftale til Atea sker på betingelse af, at Atea lever op til sine løfter om bod og bedring. Sker det ikke, er SKI klar til at opsige aftalen "med øjeblikkelig virkning".
"Vi ser med stor alvor på sagen. Derfor har vi i forbindelse med tildelingen af kontrakten betinget, at Atea A/S lever op til de garantier, der er opstillet, og gennemfører de tiltag, der nu er iværksat," lyder det fra SKI.
De konkurrerende leverandører har nu frist frem til 20. juli, hvor de kan gøre indsigelse mod tildelingen til Atea. Sker det ikke kan aftalen træde i kraft den 7. september.
For få uger siden vandt Atea et lignende udbud om en indkøbsaftale til en række af de danske regioner.
Atea har ikke ønsket at udtale sig til Computerworld om bestikkelsessagen eller det udbud , som Atea altså endte med at vinde.
Læs også:
Offentlige kunder svigter Atea: Aktiekursen falder som en sten